Zigzagsteek haken Chevronsteek uitleg

Uitleg Zigzagsteek / Chevronsteek haken

Zigzagsteek haken Chevronsteek uitleg

De zigzagsteek (ook wel chevron steek genoemd) is een leuke steek om te gebruiken voor bijvoorbeeld een babydeken of een kussen. Je kunt ook heel leuk spelen met kleur, door bijvoorbeeld elke toer een andere kleur te haken, of wat dacht je van een regenboog van kleuren te haken. In het voorbeeld hierboven heb ik iedere keer de toer van de kleurwisseling in de achterste lussen gehaakt, zo krijg je een mooie strakke overgang.

Gerelateerd patroon: Haakpatroon Zigzag Telefoontasje

Er zijn heel wat verschillende zigzagsteken. Ik heb deze steek ontworpen omdat ik graag wat diepere (en puntigere) dalen en pieken wou hebben. Hij is erg makkelijk om te haken, ik heb alleen vasten en lossen gebruikt. Met de onderstaande video-uitleg moet je er vast uitkomen. In mijn video zie je als extra begeleiding ook het haakdiagram meelopen tijdens het haken. Dat geeft nog net wat extra inzicht.

Video tutorial Zigzagsteek

Video uitleg zigzagsteek haken

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Haakpatroon Zigzagsteek

Zet een lossenketting op die deelbaar is door 15 + 2 extra.

  • Toer 1: 2 vasten in de 2e losse, * 6 vasten, 2 lossen overslaan, 6 vasten, 3 vasten in volgende losse*, herhaal tussen * en * tot de laatste losse. Haak 2 vaste in de laatste losse. Keer je werk.
  • Toer 2: 1 losse, 2 vaste in 1e steek, *6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten, 3 vasten in volgende steek* herhaal tussen * en * tot de laatste steek, 2 vasten in de laatste steek. Keer.
  • Blijf toer 2 herhalen.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.