Uitleg Zeefsteek Haken

Uitleg Zeefsteek Haken

De Zeefsteek is een leuke steek om te haken voor beginners. Maar ook als je langer haakt, is het een heerlijke steek om ontspannen te haken en het resultaat is fantastisch. Ik vind de steek een beetje een chique uitstraling hebben, erg leuk voor een tafelloper of een placemat. Maar ook prima voor een vaatdoekje als je zin hebt in een klein projectje.

Je hoeft maar 2 basissteken te kennen, namelijk:

Op deze pagina leg ik 3 toeren uit. Je kunt toer 2 en 3 blijven herhalen om verder te haken. Voor de Zeefsteek zet je een even aantal lossen op.

Onderstaand vind je de video van de Zeefsteek met daarin het haakdiagram en de uitgeschreven uitleg.

Video Uitleg Zeefsteek inclusief Haakdiagram

Video uitleg zeefsteek haken

Tijdlijn video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Uitgeschreven patroon Zeefsteek

Begin met een even aantal lossen.

Toer 1
1 v in de 2e losse vanaf de haaknaald. *1 l, sla 1 l over, 1 v in de volgende l.* Herhaal tussen * en * tot het einde van de toer. Keer.

Toer 2
Deze toer haak je in de ruimte onder de losse van de vorige toer, de lossenruimte (op de laatste steek na). 1 l. Sla de eerste steek over, haak 2 v in de eerste lossenruimte van de vorige toer. *Sla 1 steek over, 2 v in de volgende lossenruimte.* Herhaal tussen * en * tot aan de laatste steek. Haak nog 1 v in de laatste steek. Keer.

Toer 3
1 l, 1 v in de eerste steek. *1 l, sla 1 steek over, 1 v in de volgende steek.* Herhaal tussen * en * tot het einde van de toer. Keer.

Blijf toer 2 en 3 herhalen.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.