Uitleg V-Steek leren Haken

Uitleg V-Steek Haken

Uitleg V-Steek leren Haken

De v-steek is een leuke steek voor beginners, maar ik verwacht dat gevorderden hem ook heerlijk vinden haken. Het is een steek waar je bijvoorbeeld een mooie sjaal of poncho kunt haken en wat dacht je van en tafelloper? De v-steek wordt overigens ook wel eens de Touwsteek genoemd.

Je kunt bij deze steek ook heel goed elke toer of na een aantal toeren van kleur wisselen. Dat geeft een erg mooi effect bij deze steek.

In de onderstaande video leg ik je de v-steek stap voor stap uit. Als je een project met de v-steek opzet, zorg dan dat deze deelbaar is door 3. Daarbij tel je nog 3 extra losse op.

De basissteken die voor het haken van de v-steek worden gebruikt zijn:

Video-Uitleg V-Steek Haken

Video Uitleg V-steek haken

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Uitleg V-steek haken

Zet een lossenketting op die deelbaar is door 3 + 3 extra

Toer 1
1 stk in de 4e losse, 1 l, 1stk in de volgende losse. *Sla 1 losse over, 1 stk in de volgende losse, 1 l, 1 stk in de volgende losse.* herhaal tussen * en * tot je nog 1 losse over hebt, 1 stk in de laatste losse. Keer.

Toer 2
3 l, *2 stk overslaan, haak in de 1-losseruimte: 1 stk, 1 l, 1 stk* Herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Haak daar nog 1 stokje in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Blijf toer 2 herhalen

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.