Uitleg schelpsteek haken

Uitleg Schelpsteek met 3 kleuren haken

Uitleg schelpsteek haken

Deze schelpsteek is een superleuke steek voor bijvoorbeeld een babydeken of een kussenhoesje. Als je de steek met 3 kleuren haakt, hoef het garen niet per se na elke toer af te knippen. Je kunt de draad aan de zijkant laten meelopen en er daarna een rand overheen haken (bijvoorbeeld met vasten). Dat scheelt een hoop met afhecht werk.

De basissteken die worden gebruikt voor de Schelpsteek:

Hieronder vind je de video-uitleg, het haakdiagram en de geschreven uitleg van de Schelpsteek.

Video uitleg Schelpsteek

Video uitleg Schelpsteek haken

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Haakdiagram Schelpsteek

Schelpsteek Haakdiagram

Uitleg Schelpsteek haken

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 6 + 2 extra losse. Wissel elke toer van kleur door de laatste steek af te haken met de nieuwe kleur.

  • Toer 1: Haak 1 vaste in de tweede losse. *Sla 2 losse over, haak in de volgende losse 5 stokjes. Sla 2 losse over, haak 1 vaste in de volgende losse.* herhaal van * tot * tot aan het einde van de toer. Keer.
  • Toer 2: 3 losse (telt als eerste stokje), 2 stokjes in de eerste steek. 1 vaste in het derde stokje van de vorige toer. *5 stokjes in de vaste van de vorige toer, 1 vaste in het derde stokje van de vorige toer* Herhaal tussen * en * de rest van de toer tot de laatste steek, hierin haak je 3 stokjes. Keer.
  • Toer 3: 1 losse, 1 vaste in de eerste steek. *5 stokjes in de vaste van de vorige toer. 1 vaste in het derde stokje van de vorige toer. * Herhaal tussen * en * tot aan het einde van de toer. Keer.
  • Blijf toer 2 en 3 herhalen.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.