Uitleg Magische Knoop

Ken je de frustratie als je een groot werkstuk hebt gehaakt dat je daarna al die draadjes door je werk moet gaan afhechten? Mij is het ook verschillende keren gebeurd dat bij het dragen of wassen van gehaakte kleding de weggewerkte draad er ineens uitsteekt. Daarom gebruik ik nu erg graag de magische knoop, waarbij je alleen een klein knoopje overhoudt bij het aanhechten van een nieuwe bol garen. 

Als je van kleur moet wisselen, dan is het wel lastiger om deze methode te gebruiken, want dan moet je timen waar het knoopje uitkomt.

De magische knoop wordt overigens ook wel eens de Weversknoop genoemd. Hieronder vind je de video waarin ik je laat zien hoe je de magische knoop maakt én de uitgeschreven uitleg.

Video Magische Knoop

Youtube Magische knoop

Uitleg Magische Knoop

Ik gebruik even twee verschillende kleuren om duidelijk te laten zien wat je doet. Het is voor jezelf ook handig om even op deze manier te oefenen, zodat je goed snapt hoe het werkt. Je legt de draden in naast elkaar in tegengestelde richting.

Stap 1 magische knoop

Maak een platte knoop met het roze garen om het blauwe garen.

Stap 2 magische knoop

Maak ook een platte knoop met het blauwe garen om het roze garen.

Stap 3 magische knoop

Trek de beide platte knopen goed aan.

Stap 4 Magische Knoop

Hierna trek je aan de lange uiteinden van het garen, zo trek je de knoopjes naar elkaar toe.

Magische knoop stap 6

Trek heel stevig aan. Knip de korte draden af. Controleer nog een keer extra of je knoop stevig genoeg is en je kunt weer verder haken.

Wil je meer haaksteken en tutorials bekijken? Kijk dan op DEZE pagina.