Uitleg Judith Steek haken

Uitleg Judith Steek Haken

De Judith Steek is een prachtige steek bijvoorbeeld voor een deken, maar je zou er bijvoorbeeld ook een hele leuke colsjaal mee kunnen haken. Wil je de stap zetten om kabels te leren haken? Dan is dit een goed opstapje. De steek ziet er aan de achterzijde van je werk net iets anders uit.

Basissteken voor de Judith Steek: Losse, Vaste, Stokje

Ik leg je op deze pagina 3 toeren uit. Je kunt toer 2 en 3 blijven herhalen om verder te haken. Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 4 + 2 extra losse.

Gerelateerde haaksteek: Gekruiste Stokjes

Hieronder vind je de video inclusief het haakdiagram en de uitgeschreven uitleg.

Video Uitleg Judith Steek inclusief Haakdiagram

Judith Steek video en haakdiagram

Tijdlijn video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Beschrijving patroon Judith Steek

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 4 + 2 extra losse.

Toer 1
1 vaste in de tweede losse, 1 vaste in elk van de volgende lossen, keer.

Toer 2
3 losse (telt als 1 stokje), 1 stokje in de 3e steek van de toer, 1 stokje in de volgende 2 steken. Je gaat nu haken in de overgeslagen steek die zich net voor het groepje van 3 stokjes dat je net hebt gehaakt bevindt; haak in de overgeslagen steek een stokje, waarbij je de lus iets hoger optrekt, als je hem door de steek heen haalt.

*Sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende 3 steken. 1 stokje in de overgeslagen steek, waarbij je de lus iets hoger optrekt, als je de lus door de steek heen haalt.* Herhaal tussen * en * tot het einde van de toer. Haak daarna nog 1 stokje in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Toer 3
1 losse, 1 vaste in elke steek tot het einde van de toer. De laatste vaste haak je in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Blijf toer 2 en 3 herhalen om verder te haken.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.