Uitleg Hartjes Steek Haken

Uitleg Hartjes Steek Haken

De hartjes steek is natuurlijk superleuk voor een babydekentje of een kindersjaal. De uitleg van de Hartjes steek bevat 5 toeren, na deze 5 toeren kun je verder haken door toer 2 t/m 5 te herhalen. Het aantal lossen dat je opzet moet deelbaar zijn door 7 + 4 extra losse.

De basissteken gebruikt worden voor de Hartjessteek: Losse, Vaste, Half Stokje, Stokje, Cluster

Onderstaand vind je de video inclusief het haakdiagram én de uitgeschreven uitleg.

Video Hartjes Steek inclusief Haakdiagram

Video uitleg hartjes steek haken

Tijdlijn
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Haakpatroon Hartjes Steek

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 7 + 4 extra losse

Toer 1
1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald. 1 stokje in elk van de volgende lossen. Keer.

Toer 2
1 losse, 1 vaste in de eerste steek. 1 vaste in elk van de volgende steken. Wissel van kleur in de laatste steek. Keer.

Toer 3
3 losse, in de eerste steek haak je een cluster van 2 stokjes. 3 losse. Sla 6 steken over. *Haak in de volgende steek een cluster van 3 stokjes, 2 losse en nog een cluster van 3 stokjes. 3 losse. Sla 6 steken over*. Herhaal tussen * en * tot de laatste steek. Haak in de laatste steek 1 cluster van 3 stokjes (wissel van kleur). Keer.

Toer 4
1 losse, 1 vaste in de 1e steek. 2 losse. Haak nu een half stokje in de 3e en de 4e steek van de overgeslagen 6 steken van 2 toeren eerder. *2 losse, 1 vaste in de 2-lossenboog tussen de clusters van de vorige toer, 2 losse. Een half stokje in de 3e en 4e steek van de overgeslagen 6 steken van 2 toeren eerder*. Herhaal tussen * en * tot je (bijna) het eind van de toer bereikt hebt. Hier haak je nog 2 losse en 1 vaste in de laatste steek (cluster van de vorige toer). Keer. De zijkanten zien er misschien wat vreemd uit hier, maar dit verbeterd als je een toer verder bent.

Toer 5
3 losse, 1 stokje in de 1e steek. 2 stokjes in de 2-lossenboog van de vorige toer. 1 stokje in de volgende 2 steken. *2 stokjes in de volgende 2-losse ruimte, 1 stokje in de volgende steek. 2 stokjes in de volgende 2-losseruimte. 1 stokje in de volgende 2 steken.* Herhaal tussen * en * tot je nog 3 steken over hebt. Daarna haak je nog: 2 stokjes onder de lossenboog, 1 stokje in de laatste steek. Keer.

Blijf toer 2 t/m 5 herhalen

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.