Uitleg Golfjessteek haken

Deze golfjessteek heeft een fantastische textuur/diepte-effect, doordat je vanaf de 2e toer in de achterste lussen gaat werken.

Na elke 2 toeren heb ik van kleur gewisseld, je hoeft de draden niet af te hechten na elke kleurwisseling, want je kunt de draden prima aan de zijkant mee laten lopen (en daar later een randje overheen haken). Ik leg in 6 toeren uit. Je kunt daarna toer 3 t/m 6 blijven herhalen om verder te haken.

De gebruikte haaksteken voor de golfjessteek zijn: de losse, de halve vaste (hv), het halve stokje (hstk).

Hieronder vind je de video, het haakdiagram en de uitgeschreven uitleg. In de video loopt ook het haakdiagram tijdens het haken mee.

Video Golfjessteek haken

Video Golfjessteek haken

Haakdiagram Golfjessteek

Haakdiagram Golfjessteek

Uitleg Golfjessteek

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 10 + 1

Toer 1

1 hv in de 2e losse, 1 hv in elk van de volgende 4 lossen. Haak 1 hstk in de volgende 5 lossen. *1 hv in de volgende 5 lossen, 1 hstk in de volgende 5 lossen*. Herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer.

Toer 2

Vanaf hier haken we alle toeren in de achterste lussen

1 losse, *1 hstk in de achterste lussen van de volgende 5 steken, 1 hv in de achterste lussen van de volgende 5 steken*. herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer. In de laatste steek kan je van kleur wisselen.

Toer 3

1 losse, *1 hstk in de volgende 5 steken, 1 hv in de volgende 5 steken*. herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer.

Toer 4

1 losse, *1 hv in de volgende 5 steken, 1 hstk in de volgende 5 steken*. herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer. In de laatste steek kan je van kleur wisselen.

Toer 5

1 losse, *1 hv in de volgende 5 steken, 1 hstk in de volgende 5 steken*. herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer.

Toer 6

1 losse, *1 hstk in de volgende 5 steken, 1 hv in de volgende 5 steken*. herhaal tussen * en * tot aan het eind van de toer. Keer. In de laatste steek kan je van kleur wisselen.

Blijf toer 3 t/m 6 herhalen

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.