Uitleg Elizabeth Steek Haken

Uitleg Elizabeth Steek Haken

De Elizabeth steek is niet zonder reden een van de favorieten onder haakliefhebbers. Deze prachtige steek biedt niet alleen een gave textuur (aan beide zijden van je werk), maar is ook nog eens ontzettend leuk om te haken. Dankzij de mooie, dikke bolletjesstructuur wordt de steek in het Engels ook wel de “Mini Bean” genoemd.

Ik leg in je op deze pagina 2 toeren uit. Je kunt toer 2 blijven herhalen om verder te haken. Voor de Elizabeth Steek zet je een aantal lossen op dat deelbaar is door 2 + 1.

Gerelateerde steek: Uitleg Puffsteek

Onderstaand vind je de video van de Elizabeth met daarin het haakdiagram en de uitgeschreven uitleg.

Video Elizabeth Steek inclusief Haakdiagram

Video uitleg Elizabeth Steek

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Uitleg Elizabeth Steek

Bijzondere steken:

  • Elizabeth: Steek de naald door de aangegeven steek, sla de draad om de naald en haal de draad door de steek, sla de draad om de naald en steek de naald door dezelfde steek heen. Sla de draad om de naald en haal de draad door de steek heen. Je hebt nu 4 lussen op je haaknaald, sla de draad om de naald en haal de draad door alle 4 de lussen heen.

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 2 + 1

Toer 1
1 Elizabeth (zie hierboven voor uitleg) in de 3e losse vanaf de haaknaald, 1 losse. *Sla 1 losse over, Elizabeth in de volgende losse, 1 losse*. Herhaal tussen * en * tot aan het einde van de toer. Keer. (je eindigt deze toer dus met 1 losse).

Toer 2
1 losse (je had al een losse aan het einde van de toer gehaakt, dus je hebt nu 2 losse achter elkaar). Je haakt deze toer alleen in de Elizabeth steken van de vorige toer. Je haakt dus niet in de lossen ertussen. 1 Elizabeth in de eerste Elizabeth van de vorige toer, 1 losse. *Sla de losse van de vorige toer over, haak 1 Elizabeth in de Elizabethsteek van de vorige toer, 1 losse*. Herhaal tussen * en * tot aan het einde van de toer. Keer.

Blijf toer 2 herhalen

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.