Uitleg Driehoek Netsteek Haken

Uitleg Driehoek Netsteek Haken

De (Dubbele) Driehoek Netsteek is een fantastische steek om te gebruiken voor bijvoorbeeld een brede zomersjaal in fijn garen.

Ik leg in deze video 3 toeren uit. Je kunt toer 2 en 3 blijven herhalen om verder te haken. Voor deze Driehoek Netsteek zet je een aantal lossen op dat deelbaar is door 6 + 5 extra losse voor de opzetketting.

Basissteken: Losse (l) en Dubbel Stokje (dstk)

Onderstaand vind je de video met daarin het haakdiagram en de uitgeschreven uitleg.

Video met Haakdiagram Dubbele Driehoek Netsteek

Video uitleg Dubbele Driehoek Netsteek

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Uitgeschreven Uitleg van de Dubbele Driehoek Netsteek

Zet een aantal lossen op dat deelbaar is door 6 + 5 extra lossen.

Toer 1
Haak 1 dstk in de 7e vanaf de haaknaald, 4 l, 1 dstk in dezelfde losse als je de vorige dstk hebt gehaakt. *Haak 2 dstk samen, haak het 1e ‘pootje’ in de volgende l, sla 4 l over en haak het 2e ‘pootje’ in de volgende l, 4 l, 1 dstk in dezelfde l als waarin je net de tweede ‘poot’ hebt gehaakt.* Herhaal tussen * en * tot je de laatste 4 l bereikt. Haak aan het eind nog 2 dstk samen, maar in dit geval gaat de 1e poot in de volgende l en de 2e poot in de laatste (4e) l. Keer.

Toer 2
6 l (telt als 1 dstk en 2 l), 1 dstk in de 1e steek. 2 dstk samenhaken, de eerste ‘poot’ gaat in de volgende steek, de tweede ‘poot’ gaat in de steek na de lossenboog. *4 l, 1 dstk in dezelfde steek. 2 dstk samenhaken, de eerste ‘poot’ gaat in de volgende steek, de tweede ‘poot’ gaat in de steek na de lossenboog.* Herhaal tussen * en * tot je de laatste steek bereikt hebt, dan haak je nog 2 l en 1 dstk in dezelfde steek als waarin je net hebt gehaakt. Keer.

Toer 3
4 l, 1 dstk in de steek na de 2 l. 4 l, 1 dstk in dezelfde steek als waar je net in gehaakt hebt. *2 dstk samenhaken, de eerste ‘poot’ gaat in de volgende steek, de tweede ‘poot’ gaat in de steek na de lossenboog. 4 l, 1 dstk in dezelfde steek*. Herhaal tussen * en * tot je nog 1 steek + 3 lossen over hebt. Haak 2 dstk samen. Het 1e ‘pootje’ gaat in de volgende steek, het 2e pootje gaat in de 3e losse. Keer.

Blijf toer 2 en 3 herhalen

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.