Uitleg Bloksteek Haken Strooisteek

Uitleg Bloksteek haken

Uitleg Bloksteek Haken Strooisteek

Kan je fan zijn van een steek? Ik vind de Bloksteek (ook wel bekend als de Strooisteek) zo mooi en je kunt met deze steek ook heel leuk met kleurencombi’s spelen. Het is natuurlijk een perfecte steek om een babydekentje van te haken, maar wat dacht je van een tafelloper? De steek is eenvoudig te haken en daardoor prima geschikt voor beginners.

De uitleg bevat 3 toeren. Je blijft daarna toer 2 en 3 herhalen totdat je werk het gewenste formaat heeft.

De basissteken

Ik heb 3 opties voor je om deze steek te leren, je kunt de video kijken (begeleid met haakdiagram), je kunt het uitgeschreven patroon volgen of het haakdiagram. Je vindt alle informatie hieronder.

Video Bloksteek

Haakdiagram Bloksteek

Bloksteek Strooisteek haakdiagram

Uitleg Bloksteek

Begin met het opzetten van een lossenketting die deelbaar is door 3 + 1

Toer 1

1 v in de 2e l, 1 v in de volgende steek. *2 l, sla 2 steken over, 1 v in de volgende steek* herhaal tussen * en * tot aan het einde van de toer. In de laatste steek van de toer haak je 1 v. Wissel van kleur en keer.

Toer 2

3 l, *3 stk in de 2-lossenruimte van de vorige toer* herhaal tussen * en * t/m de laatste lossenruimte. In de laatste steek haak je 1 stk. Wissel van kleur en keer.

Toer 3

1 l, 1 v in de eerste steek, 1 v in de ruimte tussen de eerste steek en het volgende 3-stokjes groepje. *2 l, 1 v in de ruimte tussen de volgende 3-stokjes groepen* herhaal tussen * en * tot het eind van de toer. Je eindigt de toer met 2 vasten in de ruimte na het laatste 3-stokjes groepje. Wissel van kleur en keer.

Herhaal toer 2 en 3 totdat je werk de gewenste afmeting heeft bereikt.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.