Haakpatroon Zomerse Onderzetters

Het was een hele klus, maar ik heb zojuist een haakpatroon van deze zomerse onderzettertjes vertaald naar het Nederlands. Het is echt superleuk om te haken, omdat er zoveel variatie in het haken zit. Het haakpatroon komt van de website A conversation with Moo. Het patroon heb ik getest en ik kwam eruit, hopelijk jullie ook!

Kleuren:
a: fel roze
b: lichtroze
c: Licht turquoise
d: turqoise
e: creme

– Ik heb Catania en Haaknaald 3,5 gebruikt.

Patroon:

Begin met een magische ring

Toer 1 (kleur a): 3 l (telt als eerste stk), 1 stk, 2 l, * 2 stokjes in cluster, 2 l **, herhaal van * tot ** 5 keer in de magische cirkel, haak de toer af met een halve vaste in de bovenkant van de eerste 3 losse (7 x 2 stk cluster, 2 losse)

Toer 2 (kleur b): 3 l, 3 stk in de 2 l ruimte, 4 stk in elke 2 l ruimte tot het einde van de toer, haak de toer af met een hv in de bovenkant van de eerste 3 l (7 x 4 stk)

Toer 3 (kleur c): 5 l (telt als eerste stk en 2 l), sla het volgende stk over, * 1 stk, 2 l, volgende stk overslaan ** herhaal van * tot einde van ronde, eindig met een hv in de bovenkant van eerste 3 l (14 x 1 stk, 2-losse st)

Toer 4 (kleur d): hou rij 3 voor je en ga in rij 3 ook verder werken, herhaal rij 3 in de gemiste stokjes van rij 2 (14 x 1 stk, 2 losse st)

Toer 5 (kleur e): halve vasten tussen elk stokje van rij 2. Die haak je op de bovenkant van alle stokjes, dus je krijgt een platte steek. Goed naar het plaatje kijken.

Toer 6 (kleur e): Haak in de rijen 3 & 4 samen, 2 l (telt als eerste hstk), 3 hstk in de eerste 2 l ruimte, 4 hstk in de volgende en alle andere 2 lossen ruimtes, eindig met een hv in de bovenkant van eerste 2 losse (14 x 4 hstk)

Toer 7 (kleur b): 1 l, v in dezelfde steek, v in de volgende en alle andere hstk van de vorige toer, hv naar de eerste v

Toer 8 (kleur c): halve vasten in ruimte tussen de rijen 6 & 7. Weer zodat de have vasten netjes aan de bovenkant komen.

Toer 9 (kleur a): 1 l, v in dezelfde steek, v in de volgende en alle andere v van de vorige toer, hv naar de eerste v

Veel haakplezier!