Haakpatroon Zigzag Telefoontasje Haken

Haakpatroon Zigzag Telefoontasje

Haakpatroon Zigzag Telefoontasje Haken

Het leek mij wel handig om een klein tasje voor mijn mobiel te hebben, dus ben ik aan het ontwerpen geslagen en is dit zigzag telefoontasje het eindresultaat. Ik vind het natuurlijk leuk om het patroon ook met jou te delen, zodat er meer tasjes gehaakt kunnen worden. Er gaat niet veel garen inzitten, dus misschien heb je het al gewoon in je voorraadje liggen.

Translations: English

Als basissteek voor het tasje heb ik een zigzagsteek (of ook wel chevronsteek) gebruikt met vasten. Deze steek is eenvoudig te haken en om je op weg te helpen heb ik een video-uitleg gemaakt.

De maat van mijn tasje bedraagt 12 x 16,5 cm Hier zal een grote smartphone in moeten passen.

Benodigdheden

 • Haaknaald 3.0 mm
 • Katoengaren, Scheepjes Catona; 1 bolletje in zwart en 1 bolletje in het wit.
 • Een leuke knoop van 20 mm. Ik gebruikte deze.

Steken

Patroon Basis tas

Voor de basis van het tasje, gaan we een lang stuk in de zigzagsteek haken. Je kunt meehaken met de video waarin ik de steek uitleg.

Video Uitleg Zigzagsteek haken

Begin met zwart

 • Zet een lossenketting van 32 lossen op. Je gaat zo werken in de achterkant van het lusje van de lossen, want dan krijg je het mooiste resultaat (zie video).
 • Toer 1: 2 vasten in de 2e losse, 6 vasten, 2 lossen overslaan, 6 vasten, 3 vasten in volgende losse, 6 vasten, 2 lossen overslaan, 6 vasten, 2 vaste in de laatste losse. Keer je werk.
 • Toer 2: 1 losse, 2 vaste in 1e steek, 6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten, 3 vasten in volgende steek, 6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten, 2 vasten in de laatste steek. Keer.
 • Toer 3: Herhaal toer 2 in zwart
 • Toer 4: Herhaal toer 2 in zwart
 • Toer 5: Wissel naar wit, haak deze toer hetzelfde als toer 2, maar dan in de achterste lussen.

Blijf toer 2 herhalen tot en met toer 67 en wissel van kleur na elke 4 toeren. De eerste toer in een nieuwe kleur haak je in de achterste lussen. Je eindigt met zwart.

Lusje voor de knoop

Nu gaan we de toer haken waarin het lusje verwerkt zit die om het knoopje zit. Vergeet niet te controleren of jouw lusje om jouw knoopje heen past. Je kunt altijd meer of minder lossen haken.

 • Toer 68: 1 losse, 2 vasten in 1e steek, 6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten. Haak in de volgende steek; 1 vaste, 8 lossen, 1 vaste. 6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten, 2 vasten in de laatste steek, hecht af.

Zijkant 2x

 • Toer 1: Hecht met zwart aan de goede zijde van je haakwerk aan en haak over de gehele zijkant vasten. Je haakt 1 vaste aan de zijkant van elke toer. Dus je komt op 68 vasten aan de zijkant uit (4 per kleur).
 • Toer 2: Keer je werk. 1 losse, haak nu om elke vaste een reliëfstokje voor. Hecht af.

Herhaal dit voor de tweede zijkant. Let op, hou ook hier weer de goede zijde voor als je met toer 1 begint.

Haakpatroon Zigzag Telefoontasje

Tas hengsel

Ik heb een smal koord gebruikt dat ik in het zwart en wit heb gehaakt. Hoe je een koord met 2 kleuren kunt haken zie je in de onderstaande video.

Mijn koord meet ongeveer 125 cm. Ik wil je wel adviseren om even het hengsel van een andere tas te meten zodat je de juiste lengte voor jou krijgt. Hou er wel rekening mee dat het koord een beetje uitrekt door het gewicht van de telefoon.

Uitleg Koord met 2 Kleuren Haken

Tasje in elkaar zetten

Vouw de tas op zo een manier dat het zigzag patroon mooi uitkomt. Mijn vouw zit vanaf de punt van de zigzag ongeveer op 16 cm, dit is 12 cm aan de zijkant.

Begin met het vastnaaien aan de onderkant van de tas (bij de vouw). Ik heb alleen door de lusjes aan de buitenkant van de steken genaaid. Pak je koord en zet deze vast aan de binnenzijde van de tas. Om te zorgen dat je tas tijdens het dragen zijn vorm behoudt, naai je het koord vast aan de zijkant door tot aan de volgende vouw.

Herhaal dit aan de andere kant. Let goed op dat je koord niet gedraaid zit voordat je hem aan de andere kant vastnaait.

Bevestig de knoop en je tasje is klaar.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel.