Haakpatroon Ster

Haakpatroon Ster

Haakpatroon Ster

Het haakpatroon van dit sterretje kun je natuurlijk voor vele doeleinden gebruiken. Je kan een slinger maken met deze ster, of bevestig de ster op een kerstcadeau als extra feestelijke versiering, maar je kunt hem ook nog in de kerstboom hangen. Dus leef je uit 🙂 Het haakpatroon van deze ster heb ik hieronder voor je uitgeschreven. Je kunt ook gelijk meehaken met de video-uitleg.

Haaksteken

Materialen

  • Katoengaren, zoals Schachenmayr Catania of Scheepjes Catona
  • Haaknaald 3.0 mm
  • Maasnaald
  • Schaar

Video Tutorial Ster

video haakpatroon ster

Tijdlijn Video

Je kunt hieronder klikken op een toer om meteen naar het desbetreffende deel van de video te gaan.

Haakpatroon Ster

Toer 1
Start met een magische ring en haak in de magische ring: 3 l (telt als eerste stokje) 2 stk, 3 l, haak daarna (3 stk, 3 l) herhaal tussen ( en ) totdat je 5 groepjes van 3 stokjes hebt. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

Toer 2
3 l (eerste stokje), haak in de volgende twee steken 1 stk. Haak in de 3-lossen ruimte van de vorige toer, 2 stk, 3 l, 2 stk. Daarna ga je als volgt verder: (3 stk, haak onder de losseruimte van de vorige toer: 2 stk, 3 l, 2 stk) Herhaal tussen ( en ) tot het einde van de toer. Sluit met een hv.

Toer 3
1 l,1v in de volgende steek. (sla 3 steken over. In de volgende 3-lossenruimte: 4 stk, 3 l, 4 stk, sla 3 steken over 1 v in de volgende steek). Herhaal tussen ( en ) tot het einde van de toer. Sluit met een hv. Hecht af.

Vond je deze ster leuk om te haken? Misschien vind je deze ster ook wel leuk.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Dit patroon kan ik gratis aanbieden, omdat ik deze niet heb laten testen. Deze pagina bevat affiliate links.