Haakpatroon Ster

 

Het haakpatroon van dit sterretje kun je natuurlijk voor vele doeleinden gebruiken. Je kan een slinger maken met deze ster, of plak de ster op een kerstcadeau als extra feestelijke versiering, maar je kunt hem ook nog in de kerstboom hangen. Dus leef je uit 🙂 Het haakpatroon van deze ster heb ik hieronder voor je uitgeschreven;

Haakpatroon Ster

1 . Start met een magische ring en haak in de magische ring: 3 losse (telt als eerste stokje) 2 stokjes, 3 losse, haak daarna (3 stokjes, 3 losse) herhaal tussen ( en ) totdat je 5 groepjes van 3 stokjes hebt. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

2 . Haak 3 losse (eerste stokje), haak in de volgende twee steken 1 stk. Haak onder de 3 lossen van de vorige toer, 2 stk, 3 l, 2 stk. Daarna ga je als volgt verder: (haak 3 stk, haak onder de losseruimte van de vorige toer, 2 stk, 3 l, 2 stk) Herhaal tussen ( en ) tot het einde van de toer. Sluit met een hv.

3 . Haak 1 losse, en dan (1v. Nu haak je helemaal onder de eerstvolgende 3 lossenruimte: 4 stk, 3 l, 4 stk) Herhaal tussen ( en ) tot het einde van de toer. Sluit met een hv.

Video Tutorial Ster

Veel haakplezier!
Lisa