Haakpatroon Sneeuwvlok DekenDit jaar heb ik een obsessie voor sneeuwvlokken. Net zag ik deze prachtige Sneeuwvlok hexagon deken en besloot ik het patroon te vertalen naar het Nederlands. Er zijn vast meer mensen die de sneeuwvlok deken mooi vinden 🙂 Het originele patroon kun je vinden op de website van Art of Tangle.

Patroon Sneeuwvlok Hexagon

Toer 1: Met de lichte kleur haak je 2 l, 6 v in de tweede losse vanaf de haaknaald, hv in de eerste v.

Toer 2: 5 losse (telt als stk en 2 l), stk in de eerste v, * (stk,2 l, stk) in de volgende v, herhaal van * 4 keer; hv in de 3e l van de 5 lossen aan het begin van de toer.

Toer 3: haak hv naar de 2 lossenruimte, 3 l (telt als eerste stk voor deze en de volgende toeren), (stk, 3 l, 2 stk) in de eerste losse ruimte, * (2 stk, 3 l, 2 stk) in de volgende losse ruimte, herhaal van * 4 keer; hv in de top van de 3 losse van het begin van de toer.

Toer 4: hv in iedere st tot de 3 losseruimte, (3 l, 2 stk, 3 l, 3 stk, 1 l) in de eerste losseruimte, * (3 stk, 3 l, 3 stk, 1 l ) in de volgende losse ruimte, herhaal van * 4 keer; hv in de top van de 3 losse.

Toer 5: hv in iedere st tot 3 losse ruimte, (3 l, 3 stk, 2 l, 4 stk, 3 l) in de eerste losse ruimte, * (4 stk, 2 l, 4 stk, 3 l ) in de volgende losse ruimte, herhaal van * 4 keer; hv in de top van de 3 losse. Hecht af. [Nu heb je een 6 puntige sneeuwvlok]

Toer 6: Hecht het donker gekleurde garen met een hv vast en haak een v in de 2 losse ruimte, (1 l, v) in dezelfde ruimte, * Haak in de ruimtes tussen de stokjes, hstk in elk van de volgende 2 ruimtes, stk in de volgende ruimte, 2 stk in de volgende 3 losse ruimte, dubbelstokje in de losse ruimte van toer 4, 2stk in dezelfde 3 lossenruimte van toer 5, stk in de volgende ruimte(tussen stk), hstk in elk van de volgende 2 ruimtes, (v, 1 l, v) in de volgende 2 losse ruimte, herhaal van * 4 keer; haak in de ruimtes tussen stk, hstk in elk van de volgende 2 ruimtes, stk in de volgende ruimte, 2 stk in de volgende 3 losseruimte, dubbelstk in de 1 losse ruimte van toer 4, 2 stk in dezelfde 3 losseruimte van toer 5, stk in de volgende ruimte (tussen stk), hstk in elk van de volgende 2 losseruimtes, hv in de vaste van het begin.

Toer 7: 3 losse (eerste stk), * (stk, 3 l, stk) in de 1 losseruimte, stk in iedere van de volgende 13 st, herhaal van * 4 keer; (stk, 3 l, stk) in de laatste 1 losse ruimte, stk in iedere van de volgende 12 st, hv in de top van de 3 lose ruimte.

Toer 8: 1 l, v in de eerste st, v in de volgende st, * 3 v in de 3 losse ruimte, v in elk van de volgende 15 st, herhaal van * 4 keer; 3 v in de laatste 3 losseruimte, v in elk van de volgende 13 st, hv in de eerste steek. Hecht af.

Veel haakplezier!

Lisa