Haakpatroon Pauwenveer

Op de website van Living the Craft Life vond ik een haakpatroon van een mooie pauwenveer. Omdat ik nog wel een sleutelhanger kon gebruiken heb ik de pauwenveer gehaakt en het patroon gelijk voor jullie vertaald naar het Nederlands.

Patroon Pauwenveer

Toer 1: met kleur A: In magische ring, 3 l (telt als stokje) en 8 stokjes (9 stokjes totaal), VERANDER NAAR KLEUR B en haak nog 3 stokjes in de magie lus. Trek aan het draad om de magische ring te sluiten.

Toer 2: Ga door met met KLEUR B, Haak een v in de top van de 3 l van kleur A. Vervolgens 2 v in de volgende, 1 v in de volgende, 2 v in de volgende, 3 hstk in de volgende, 2 v in de volgende, 1 v in de volgende , 2 v in de volgende, 1 v in de volgende, hv om de toer af te sluiten.

Toer 3: Bevestig KLEUR C in dezelfde steek (op de hoek van de kleuren A en B), 1 l en v in dezelfde st, v in de volgende 2 st, 2 v in de volgende, v in de volgende, hstk in de volgende 2 st, 2 hstk in de volgende, stk in de volgende, 2 stk in het volgende, 2 dubbele stokjes in de volgende 2 st, 2 stk in de volgende, stk in de volgende 2, 2 hstk in de volgende, hstk in de volgende 2 st, v in de volgende, v in dezelfde losse als eerste v, hv om toer af te maken.

Toer 4: Bevestig KLEUR D, 1 l en v in dezelfde st, v in de volgende 2, 2 v in de volgende, v in de volgende 2, 2 v in de volgende, hstk in de volgende 6 st, 2 hstk in de volgende , 2 stk in de volgende, Picot, 2 stk in de volgende, 2 hstk in de volgende, hstk in de volgende 6 st, 2 v in de volgende, v in de volgende 4, hv om de toer te eindigen . Hecht af.

Ik heb er nog een lusje aan gehaakt om er een sleutelhanger van te maken.

Veel Haakplezier!