Haakpatroon Makkelijke Mannenmuts Haken

Haakpatroon Makkelijke Mannenmuts

Haakpatroon Makkelijke Mannenmuts Haken


Vandaag ben ik jarig en tja… wie jarig is… trakteert. Ik trakteer jullie op een haakpatroon van een zeer makkelijk te haken mannenmuts. Ik hoop dat jullie er blij mee zijn ;-). Je haakt eigenlijk gewoon een rechthoekige lap die je aan één kant dichtnaait.

Mijn man wou graag een gehaakte muts hebben, dus dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk. Omdat het zo koud was had ik extra dik garen gekocht, dus het is echt een flink dikke muts geworden. Door stokjes in de achterste lussen te haken krijg je dat leuke ribbeleffect.

Materiaal

  • 3 bollen Katia Canada 100% acryl – Kleur 37 (Aan twee bollen had ik net niet genoeg, omdat het echt heel dik garen is gaat er best veel in zitten)
  • Haaknaald 6
  • Naald
  • Meetlint
  • Schaar

Patroon

Toer 1: haak 33 lossen + 2 keerlossen (je moet op ongeveer 30 cm gaan uitkomen).
Toer 2: 33 stokjes, 2 keerlossen
Toer 3: 33 stokjes in de achterste lussen, 2 keerlossen.
Toer 4 – 34: Herhaal toer 3 (nu zit je op ongeveer 55 cm)

Nu heb je een lange lap stof. Als het goed is past hij rondom het hoofd van de persoon voor wie je hem hebt gemaakt. Je zou nu nog wat toeren erbij kunnen haken of eraf halen. Mijn lap meet 55×30 cm.

haakpatroon Makkelijke Mannenmuts
Haakpatroon Makkelijke Mannenmuts Haken
Haakpatroon Makkelijke Mannenmuts Haken
  • Je naait de zijkant dicht. Ik heb de naald maar door 1 lus heen geregel zodat het ribbeleffect een beetje behouden blijft.
  • Nu ga je de bovenkant dichtnaaien. Ik ben om en om door de steken heen gaan naaien en heb iedere keer de draad strakgetrokken zodat je hij steeds dichter werd. Als hij dicht zit dan keer je de muts binnenste buiten en sla je de onderkant van de muts om. Nu is hij al klaar!

Je kunt de muts natuurlijk met alle soorten garen en haaknaalden maken, zolang je maar ongeveer dezelfde maten qua rechthoek krijgt.

Nou is dit een makkelijk patroon of is dit een makkelijk patroon? Ik geef je weinig keuze hé!

Veel plezier met haken!
Lisa