Haakpatroon Lisa's Pannenlappen

Haakpatroon Lisa’s Pannenlappen

Haakpatroon Lisa's Pannenlappen

Het begon tijd te worden voor nieuwe pannenlappen. Dit maal wou ik gaan voor lekker dik katoen garen zodat mijn pannenlap stevig en robuust zou worden. En dat is gelukt… erg blij met mijn nieuwe pannenlappen. Het patroon schrijf ik hieronder voor je uit.

For the English version: Click here

Ik haak met een vrij kleine haaknaald voor dit dikke katoengaren omdat ik een robuuste en sterke pannenlap wil (ik wil immers niet mijn vingers verbranden). Ik heb zowel een geschreven patroon, een diagram en een filmpje gemaakt van de steek 🙂 Zie hieronder:

Benodigdheden

  • haaknaald 4,5 en 5 (affiliate)
  • Katoengaren voor haaknaald 5. Ik gebruikte Epic van Yarn and Colors, kleurnummer 072. Je hebt 2 bollen nodig voor 2 pannenlappen
  • Eventueel alternatief garen: Drops Paris (affiliate)
  • Een naald voor het wegwerken van je draadjes

Steken

Video uitleg steek Lisa’s Pannenlappen

Haakpatroon Lisa’s Pannenlappen

Zet met haaknaald 5 een lossenketting van 29 lossen op. Haak de rest van de pannenlappen met haaknaald 4.5.

Toer 1

1 halve vaste in de 3e losse (de eerste 2 lossen tellen als half stokje). *1 half stokje in de volgende losse, 1 halve vaste in de volgende losse* herhaal van * tot * tot aan het eind van de toer. Keer.

Toer 2

2 losse (tellen als 1e half stokje), sla 1 steek over, 1 halve vaste in de volgende steek. *1 half stokje in de volgende steek, 1 halve vaste in de volgende steek* herhaal van * tot * het eind van de toer. Let op de laatste halve vaste haak je in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Toer 3 t/m 28

herhaal toer 2

Toer 29

Nadat je je werk hebt gekeerd, haak je 2 losse. 1 half stokje in de eerste steek. Haak 1 half stokje in elk van de volgende steken tot aan het einde van de toer. Op de hoek haak je 3 halve stokjes in één steek.

Haak verder aan de zijkant. Haak 1 half stokje aan de zijkant van elke toer. Haak op de hoek weer 3 halve stokjes in één steek.

Derde zijde: 1 half stokje in elke steek aan deze zijde van de pannenlap. Bereik je de volgende hoek, dan haak je daar 2 halve stokjes, 12 losse, 1 halve vaste in de eerste losse en 1 half stokje in dezelfde steek. (nu heb je je lusje gehaakt)

Ga verder met de laatste zijde. Haak 1 half stokje aan de zijkant van elke toer. Eindig met 2 halve stokjes op de laatste hoek en 1 halve vaste in de eerste steek van de toer. Hecht af.

Draadjes wegwerken en je pannenlap is af.

Haakdiagram Lisa’s Pannenlappen

Haakdiagram Crunch Steek

Veel plezier van je pannenlappen!
Lisa

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Deze pagina bevat affiliate links. Disclaimer: dit patroon is niet getest, zodat ik deze gratis kan aanbieden.