Haakpatroon Kussen Haken

Haakpatroon Kussen van Haakinformatie

Haakpatroon Kussen Haken

Met dit kussen kan ik vast wel jaren vooruit. Hij is gehaakt met lekker dik katoenen garen. In het haakproces van het kussen ben ik mijn Clover haaknaald ergens verloren (dat krijg je als je buiten de deur haakt) en o wat was dat vervelend zonder haaknaald. Eigenlijk moet ik gewoon een setje goedkope reserve haaknaalden hebben. Ik ga je hieronder uitleggen hoe je dit kussen haakt.

Benodigdheden

  • Ongeveer 8 bollen Yarn and Colors Epic garen, ik gebruikte de kleur Glass 072. Dit is een wat dikker katoengaren, waardoor het echt een robuust en stevig kussen wordt. Wil je liever een zachter kussen, dan kan je bijvoorbeeld ook voor acryl kiezen.
  • Haaknaald 5.0 mm
  • Een naald voor het afhechten
  • Vulling of een binnenkussen, mijn kussen is ongeveer 37 à 38 cm breed.

Steken

Video uitleg van de gebruikte steek

Het haakdiagram van de steek vind je HIER.

Overige informatie

  • De 2 lossen aan het begin van de toer tellen als steek.
  • Als de toer begint met 1 losse, dan telt deze niet als steek.
  • Wil je de maat van het kussen aanpassen? Zorg dan dat je een aantal steken opzet dat deelbaar is door 2.

Haakpatroon Haakinformatie Kussen

Zet een lossenketting op van 54 lossen

Toer 1

Je begint deze steek met een toer stokjes. Haak 1 stokje in de 3e losse vanaf de haaknaald. Haak 1 stokje in elk van de volgende lossen. Keer.

Toer 2

1 losse, haak 1 vaste in elke steek. Let op de laatste vaste moet gehaakt worden in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Toer 3

2 losse (tellen als eerste stokje), *1 reliëfstokje voor om het stokje van 2 toeren eerder, 1 stokje in volgende vaste*. Herhaal tussen * en * tot het einde van de toer. (in deze toer haak je niet in de keerlosse aan het eind), Keer.

Toer 4

1 losse, 1 vaste in elke steek. Let op de laatste vaste moet gehaakt worden in de keerlosse van de vorige toer. Keer.

Toer 5

2 losse, *1 stokje in de volgende vaste, 1 reliëfstokje voor om het stokje van 2 toeren eerder* herhaal tussen * en * tot je de laatste 2 steken bereikt. In de laatste 2 steken haak je 1 stokje. (in deze toer haak je niet in de keerlosse aan het eind) Keer.

Blijf toer 2 t/m 5 herhalen, totdat je kussen de gewenste lengte heeft.

Daarna haak je de achterkant van het kussen op dezelfde manier.
Ik heb de twee delen met de kreeftsteek aan elkaar gehaakt. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon met vasten als je dat makkelijker vindt.

Hopelijk heb ik het patroon duidelijk genoeg uitgelegd. Zo niet, stuur gerust een berichtje.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Disclaimer: dit patroon is niet getest, zodat ik deze gratis kan aanbieden.