Haakpatroon Klein Hartje

Haakpatroon Klein Hartje

Als je een lief briefje of een kaartje schrijft voor Valentijnsdag, dan kun je wat extra’s toevoegen met een door jou gehaakt hartje. Ik heb dit kleine hartje op een wasknijper gelijmd, maar je kunt er natuurlijk allerlei leuke toepassingen voor bedenken.

Het hartje wordt als je hem haakt met Scheepjes Stonewashed garen (78% katoen/22% acryl) en haaknaald 2.5 mm ongeveer 4 cm hoog. Gebruik je ander garen? Dan raad ik je aan om een kleine haaknaald te gebruiken, dan op het label vermeld staat.

Translations: Click here for English

Hieronder vind je de video inclusief het haakdiagram en het uitgeschreven haakpatroon van het kleine hartje. Veel plezier ermee!

Haakpatroon Hartje

Materiaal

  • Scheepjes Stonewashed (78% katoen/22% acryl) in de kleur Red Jasper.
  • Haaknaald 2.5 mm
  • Maasnaald
  • Stekenmarkeerder
  • Schaar
  • Eventueel lijm en een wasknijper

Haaksteken en afkortingen

Video Haakpatroon Klein Hartje inclusief haakdiagram

Video haakpatroon Klein Hartje haken

Tijdlijn Video
Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Haakpatroon Klein Hartje

Het hartje wordt in een spiraal gehaakt.

Toer 1
Haak in een magische ring; 12 v

Toer 2
3 v in 1e steek, 1 v in volgende 2 steken. *3 v in volgende steek, 1 v in volgende 2 steken*. Herhaal tussen * en * nog 2 x

Toer 3
1 hv in de volgende 2 steken, sla 2 steken over, 7 stk in volgende steek. Sla 1 steek over, 1 hv in volgende steek, sla 1 steek over, 7 stk in volgende steek. 2 steken overslaan, 1 hv in de volgende 2 steken. Hecht af. Deze toer gaat niet geheel rondom.

Je kunt het hartje hierna op een wasknijper lijmen met hobbylijm of textiellijm.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Dit patroon kan ik gratis aanbieden, omdat ik deze niet heb laten testen. Deze pagina bevat affiliate links.