Granny squareVandaag post ik een vertaling van het patroon van deze mooie Granny Square. Het patroon komt van de website Made with Loops.

Patroon

Uitleg van een cluster – een 6dstk cluster haken: Sla het garen 2x rond de haak, haal de haaknaald door de eerste steek, maar maak de steek niet volledig af. Hierdoor zitten er nog 2 lussen op de hoognaald. Haak de volgende 5 steken op dezelfde manier. Je houdt op deze manier nog 7 lussen op je haaknaald. Sla je draad om je naald en haal deze door alle 7 lussen om het cluster af te maken.

8 losse opzetten, haak deze samen met een halve vaste om een rondje te vormen.

Toer 1: * 6 dstk, 3l; herhaal vanaf * 3 keer, een halve vaste om de toer te sluiten.

Toer 2: * haak een cluster van 6 dstk, 5l, halve vaste in de 2e van 3l, 5l; herhaal vanaf * 3 keer, sluit de toer met een hv . Hecht af en haak de nieuwe kleur op de top (hv) van elk cluster.

Toer 3: * [3 dstk, 1 l, 3 dstk, 2 l, 3 dstk, 1 l 3 dstk] in 3 losse ruimte van toer 1, hv bovenop cluster; herhaal vanaf * 3 keer, sluit de toer met een hv. Hecht af en haak de nieuwe kleur op de top (hv) van elk cluster

Toer 4: 6 dstk in dezelfde ruimte, * [6 dstk, 2 l, 6 dstk] in de volgende 2 losse ruimte, ** 6 dstk in de hv op de top van volgende cluster; herhaal. van * tweemaal en van * tot ** nog eens, eindig toer met hv. Hecht af en haak een nieuwe kleur op dezelfde hv.

Toer 5: * 1 v in elk van de 6 dstk, 1 v in de l ruimte tussen groepen van 3 dstk van toer 3, 1 v in elke dstk, 3v in de hoek; herhaal vanaf * 3 keer, eindig de toer met hv. Hecht af en haak een nieuwe kleur op elke st van de vorige toer.

Toer 6: 3l, haak 1stk in iedere st rond en 3stk in het midden van de hoeken met vaste, eindig de toer met een hv.
Hecht af.

Veel haakplezier!