Haakpatroon Falcon Sjaal

Haakpatroon Falcon Sjaal

Haakpatroon Falcon Sjaal

Er is weer een patroontje voor jullie uit mijn haaknaald komen rollen. Het haakpatroon van de Falcon sjaal heb ik niet alleen uitgeschreven, maar ook gefilmd, zodat je gelijk mee kunt haken. Dat was een flinke klus, maar voor minder ervaren ha(a)k(st)ers is een video natuurlijk erg prettig.

De keuze voor de naam van deze sjaal komt omdat deze sjaal mij altijd zal herinneren aan het moment dat ik deze sjaal aan het ontwerpen was. Ik zat op dat moment op een balkon op vakantie in Tsjechië en daar vloog continu een familie torenvalk rond, een prachtig mooi gezicht. Vooral voor een vogelliefhebber als ik.

Omdat ik geen rechte rand aan mijn sjaal wou, heb ik een klein ribbeltje bedacht die je gelijk mee haakt, zodat het kleurverloop netjes in stand blijft.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de sjaal te haken, inclusief de video en het uitgeschreven patroon.

Haakpatroon Falcon Sjaal

Haaksteken en afkortingen

Materiaal

Afmetingen

  • 1.85 x 68 cm
  • Je hebt ongeveer 195 gram nodig. Ik heb niet de volledige Whirl opgehaakt.
  • Het aantal meter garen zal ongeveer op 900 meter uitkomen.

Overige informatie

  • De sjaal wordt van onder naar boven gehaakt. Ik ben aan de buitenkant van de bol begonnen. Als je de bol op een draaischijf zet, dan gaat dat prima
  • De 3 losse aan het begin van een toer tellen als stokje
  • Vergeet niet je sjaal te blokken als hij af is
  • Translations: Click HERE for English
Haakpatroon Falcon Sjaal

Video Patroon Falcon Sjaal

Haakpatroon Falcon Sjaal

Toer 1

Haak in een magische ring: 2 v, 3 l, 2 stk, 3 l, 2 hv, 3 l, 2 stk, 3 l, 2 v,  3 stk, 1 l, 3 stk. Hv in 1e steek. Sluit de ring en keer.

Toer 2

3 l, haak in het eerste stokje: 3 stk, 1 l en 1 stk. 3 l, 1 v in de 1-losseruimte in het midden van de schelp, 3 l, sla 2 stokjes over. In het derde stokje haak je: 1 stk, 1 l, 4 stk. Keer.

Toer 3

3 l (losjes haken), 1 hv in de eerste 1-lossenruimte, 3 l (telt als 1 stk), 2 stk, 1 l,  3 stk in dezelfde lossenruimte. 1 v in volgende 3-lossenruimte, 1 l, 1 v in volgende 3-lossenruimte. 3 stk, 1 l, 3 stk in laatste 1-losseruimte. Keer.

Toer 4

3 l (telt als 1 stk), haak in dezelfde steek 3 stk, 1 l en 1 stk. 3 l, 1v in de 1-losseruimte van de schelp van de vorige toer, 3 l. 1 stk, 1 l, 1 stk in de 1-lossenruimte in het midden. 3 l, 1 v om de losse in het midden van de schelp. 3 l, sla 2 steken over. In de laatste steek (beginlosse vorige toer) haak je: 1 stk, 1 l, 4 stk. Keer. Advies: zorg bij de laatste steek dat je door 2 lusjes van de losse van de vorige toer heen haakt, dan rekt de steek niet zo op.

Toer 5

3 l (losjes haken), 1 hv in volgende 1-losseruimte, 3 l, 2 stk, 1 l, 3 stk in dezelfde 1-lossenruimte. 1 v in 3-losseruimte, 1 l, 1v in volgende 3-losseruimte. 3 stk, 1 l, 3 stk in 1-losseruimte. 1 v in 3-lossenruimte, 1 l, 1 v in volgende 3-lossenruimte. 3 stk, 1 l, 3 stk in volgende (laatste) 1-losseruimte. Keer.

Toer 6

3 l (telt als 1e stokje), 3 stk, 1 l, 1 stk in eerste steek. *3 l, 1 v in de lossenruimte in het midden van de schelp, 3 l. In de lossenruimte tussen de schelpjes in: 1 stk, 1 l, 1 stk.* herhaal tussen * en * tot voor het laatste schelpje. Haak 3 l, 1 v in het midden van de schelp, 3 l. In de laatste steek haak je, 1 stk, 1 l, 4 stk. Keer.

Toer 7

3 l (losjes haken), in de eerste 1-lossenruimte: 1 hv, 3 l, 2 stk, 1 l, 3 stk. *in de 3-lossenruimte haak je 1 v, 1 l, in de volgende 3-lossenuimte 1 v. In de volgende 1-losseruimte haak je 3 stk, 1 l, 3 stk.* Herhaal tussen * en * tot het einde van de toer. Keer.

Blijf toer 6 en 7 herhalen totdat je sjaal de door jou gewenste afmeting heeft bereikt. Eindig met een toer met schelpjes zoals toer 7.

Veel plezier met je sjaal! Als je een foto op social media deelt, zou ik het erg leuk vinden als je me tagt @haakinformatie.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Deze pagina bevat affiliate links. Disclaimer: dit patroon is niet getest, zodat ik deze gratis kan aanbieden.