haakpatroon deksel potje

Leuk patroontje om een deksel op een potje op te vrolijken. Het oorspronkelijke haakpatroon is Zweeds. Maar met google translate heb ik het patroon voor jullie netjes vertaald. Dat was nog een hele klus zeg.

Voor het (Zweedse) haakpatroon van het potje kan je gaan naar de website van Miss Elsa en de roos naar de site van Megan (Engels).

Patroon

Haak 2 l
1:  6 v in de tweede l van de haak
2:  2 v in iedere st = 12 v
3:  * 1 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 18 st
4:  * 2 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 24 st
5:  * 3 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 30 st
6:  * 4 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 36 st
7:  * 5 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 42 st
8  * 6 v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 48 st
9:  * 7 ​​v, 2 v in de volgende v * 6 keer = 54 st
 
Blijven meerderen op dezelfde manier. Je moet 1 steek meerderen per ronde. Dit totdat het rondje de deksel bijna bedekt. Haak daarna verder zonder te meerderen, totdat je een mooie rand hebt.
 

Kanten rand:

1:  Haak een toer van vasten. De laatste steek een halve vaste.
2:  * Haak 3 losse, sla een steek over, een v in de volgende steek *. Herhaal van * – * eindig met een halve vaste.
 

Roos:

Laat een lange draad over wanneer je begint, die kun je gebruiken wanneer je de roos oprolt en vastnaait.
 
1:  55 l. Haak een stk in de 4e l van de naald. * 1 l, 2 l overslaan, (1 stk, 2 l, 1 stk) in de volgende st *. Herhaal van * – * tot het einde. Draai je werk om.
2:  3 l (telt als eerste stokje), (1 stk, 2 l, 2 stk) in de eerste losseruimte. * (2 l, 2 stk,2 l, 2 stk)* in de volgende lossenruimte *. Herhaal van * – * tot het einde van de toer. Draai je werk om.
3. 6 stokjes in de eerste lossenruimte, 1 v in de volgende lossenruimte. (7 stk in de volgende lossenruimte, 1 v in de volgende lossenruimte) doe dit 12 keer. (9 stk de volgende lossenruimte, 1 v in de volgende lossenruimtel) doe dit 5 keer. Laat een lange draad over en hecht af.
 
Rijg het lange eind van het garen die je in het begin over hebt gelaten door een naald. Rol de roos op en naai de roos vast met kleine steekjes aan de onderkant van de roos. De grote bladeren komen buiten, dus je begint te rollen met het kleinste blad. Probeer de roos niet te hoog te maken, maar een beetje plat te houden aan de onderkant, dat is het mooiste.
 
Veel Haakplezier!