Haakpatroon Ster

Haakpatroon Ster

Deze ster kun je in de Kerstboom hangen, op een kerstkaart plakken of bijvoorbeeld als versiering aan een cadeautje hangen. Het is een leuk klein projectje waar je je restjes garen voor kunt gebruiken. De afmeting van de ster is natuurlijk afhankelijk van het gebruikte garen en de haaknaald die je gebruikt. De sterren die ik hier als voorbeeld laat zien heb ik gehaakt met Scheepjes Stonewashed garen en haaknaald 3.5 mm, ze worden daarmee ongeveer 7 cm groot.

Het haakpatroon van de ster vind je hieronder. Je kunt meehaken met de video, waarin je ook het haakdiagram vindt of de uitgeschreven uitleg volgen.

Haaksteken

Benodigdheden

Video en Haakdiagram Ster

Tijdlijn video

Wil je een specifiek deel van de video zien? Klik dan hieronder om meteen naar het juiste deel te gaan:

Haakpatroon Ster

5 losse, sluit met 1 hv in 1e losse zodat je een ring vormt

Toer 1
1 l (telt in deze toer als 1e steek), 9 v in de ring. Sluit met hv in eerste l.

Toer 2
1 l (telt in deze toer als 1e steek), 1 v in de eerste v, *3 l, 1 v in volgende 2 steken* herhaal tussen * en * nog 3x. Eindig de toer met 3 l, 1 hv in 1e l.

Toer 3
1 l (telt hier NIET als 1e steek), 1 v in volgende steek. 1 hstk, 1 stk, 2 l, 1 stk en 1 hstk in de lossenruimte van de vorige toer. *Haak 2 v samen. 1 hstk, 1 stk, 2 l, 1 stk, 1 hstk in volgende lossenruimte* herhaal tussen * en * nog 3 x. Eindig de toer met 1 hv in 1e v.

Toer 4
(In deze toer beginnen we niet met een losse) 1 v in elk van de volgende 2 steken, *2 v, 2 l  2 v in lossenruimte van de vorige toer, 2 v, 1 hv, 2 v in de volgende steken* herhaal tussen * en * nog 3 keer.  Haak daarna: 2 v, 2 l  2 v in volgende lossenruimte, 1 v in elk van de volgende 2 steken. Eindig met 1 hv in de 1e v.

Hecht af. Voor het mooiste resultaat raad ik je aan de ster te blokken. Dan komen de punten van de ster beter tot zijn recht.

Dit patroon is bedoeld voor niet commerciële doeleinden. Het patroon mag niet elders gepubliceerd worden. Een link naar het patroon, mag uiteraard wel. Dit patroon kan ik gratis aanbieden, omdat ik deze niet heb laten testen. Deze pagina bevat affiliate links.