Uitleg Magische Ring Haken

Uitleg Magische Ring

De Magische Ring is een verstelbare lus die je gebruikt als basis voor het rondhaken. De ring kun je mooi strak dichttrekken, waardoor je geen gaatje krijgt in het midden.

Als advies zou ik nog willen meegegeven om het afgeknipte draad van de ring nadien goed vast te zetten, bijvoorbeeld met een knoopje. Het is zonde van je werk als de ring weer los komt.

In de onderstaande video leg ik het opzetten van de magische ring net iets anders uit dan in de foto-uitleg. Zo kun je zelf bepalen welke methode voor jou het prettigste werkt.

Video-uitleg Magische Ring

Video uitleg magische ring

Foto-uitleg magische ring

Magische Ring stap 1
1. Begin met het maken van een lus (soort krul). De afgeknipte draad hou je rechts en de draad die aan je bol bevestigd is links. Je steekt je haaknaald door de krul heen. Daarna sla je de draad om je haaknaald en trekt hem door de krul heen. Je hebt nu 1 lus op de haaknaald.
Magische ring stap 2

2. Sla de draad nog een keer om je naald een haal deze door de lus heen.

Magische Ring haken Stap 3

3. Hierna kan je een losse haken. Sla de draad om de naald en trek deze door de lus heen. Afhankelijk van welke steek je gaat haken moet je een aantal lossen haken. Ik haak vasten in mijn magische ring, dus dan is 1 losse voldoende.

Magische Ring Stap 4

4. Ik haak vasten om mijn ring. Steek de naald door de ring en sla de draad om je naald heen. Haal deze door de ring. Dan krijg je de tweede lus die je ziet op de foto. Sla de draad om de naald en haal deze door beide lussen op de haaknaald heen. Je hebt nu je eerste vasten in de ring gehaakt.

Magische Ring Stap 4

5. Als je de aangegeven hoeveelheid steken in de ring hebt gehaakt, dan ga je je ring sluiten. Dit doe je door aan het korte draadeind te trekken.

Magische Ring Stap 6

6. Afhankelijk van het patroon dat je haakt, kun je de toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste of je haakt meteen vasten verder in de volgende toer zoals dat vaak bij amigurumi gedaan wordt.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.