Foto-uitleg magische ring

De magische ring wordt gebruikt als basis bij het rond haken. Je gaat hierbij de eerste toer in de ring haken, die je mooi dicht kan trekken nadat je je steken hebt opgezet.

Magische Ring stap 1
1 – Begin met het maken van een lus (soort krul). De afgeknipte draad hou je rechts en de draad die aan je bol bevestigd is links. Je steekt je haaknaald door de krul heen. Daarna sla je de draad om je haaknaald en trekt hem door de krul heen. Je hebt nu 1 lus op de haaknaald.
Magische ring stap 2

2 – Sla de draad nog een keer om je naald een haal deze door de lus heen.

Magische Ring haken Stap 3

3 – Hierna kan je een losse haken. Sla de draad om de naald en trek deze door de lus heen. Afhankelijk van welke steek je gaat haken moet je een aantal lossen haken. Ik haak vasten in mijn magische ring, dus dan is 1 losse voldoende.

Magische Ring Stap 4

4 – Ik haak vasten om mijn ring. Sla de draad om de naald en haal deze door de ring heen. Dan krijg je de tweede lus die je ziet op de foto. Sla de draad om de naald en haal deze door beide lussen op de haaknaald heen. Je hebt nu je eerste vasten in de ring gehaakt.

Magische Ring Stap 4

5 – Als je de aangegeven hoeveelheid steken in de ring hebt gehaakt, dan ga je je ring sluiten. Dit doe je door aan het korte draadeind te trekken.

Magische Ring Stap 6

6 – Afhankelijk van het patroon dat je haakt, kun je de toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste of je haakt meteen vasten verder in de volgende toer zoals dat vaak bij amigurumi gedaan wordt.