Uitleg Reliëfstokje Voor haken

Uitleg Reliëfstokje Voor Haken

Het reliëfstokje geeft zoals de naam eigenlijk ook zegt een mooi reliëf of diepte. Als je om en om een reliëfstokje voor en achter haakt, dan is dit perfect te gebruiken voor als ribbelrand voor een boord van een trui of een rand aan een muts.

Dit is het symbool voor een reliëfstokje voor dat wordt gebruikt in een haakdiagram. Als aan de onderkant de opening links zit van het ‘bolletje’ dan is het een reliëfstokje voor.

Hieronder vind je een video-uitleg van het Reliëfstokje Voor en een foto-uitleg.

Video-uitleg Reliëfstokje Voor

video reliëfstokje voor haken

Foto-uitleg Reliëfstokje Voor


Reliefstokje voor haken

1. Voor de hoogte van een reliëfstokje hou ik zelf 2 (keer)lossen aan, omdat een reliëfstokje iets minder hoog komt dan een gewoon stokje. Sla de draad om je haaknaald heen.

Reliefstokje voor haken 2

2. Je haakt om het stokje van de voorgaande toer heen. Je steekt de naald door de rechterzijkant van het stokje van de voorgaande toer heen.

Reliefstokje voor haken 3

3. Sla de draad om je haaknaald en trek de draad door de steek heen. Dan hou je 3 lussen over op de haaknaald.

4. Sla de draad om de naald heen en haal deze door de eerste 2 lussen op de haaknaald. Je houdt nog 2 lussen op de haaknaald over.

Reliefstokje voor haken 5

5. Sla de draad om de naald en haal de draad over de 2 overgebleven lussen op de naald heen.

6. Je reliëfstokje is af! Je ziet dat de steek meer naar voren komt dan een gebruikelijk stokje. Aan de achterkant van je werk krijg je ook een mooi randje.

Wil je meer steken leren haken? Bekijk dan het overzicht met alle haaksteken.