Review boek de haakbijbelHet veelbesproken boek van de Haakbijbel, geschreven door Sarah Hazell. Volgens velen een onmisbaar boek in de kast van de fanatieke haakster. Ik heb hem dan ook maar aangeschaft. Het boek kostte € 9,95, bevat 189 pagina’s en 200 steken.

Het eerste wat me aan het boek opvalt en wat heel makkelijk is, is dat je een inhoudsopgave hebt waarin je in het klein de plaatjes van de verschillende steken ziet, dan kan je snel de pagina’s erbij zoeken die voor jouw project interessant zijn.

Er is een algemene uitleg in het boek van de basistechnieken voor het haken. Toch lijkt me dit boek wel overweldigend voor een beginnend haakster. Er staan zoveel steken in dat je niet zal weten waar je moet beginnen. Maar de uitleg is wel heel duidelijk en goed, ook van de basissteken die je moet beheersen.

Op elke pagina staat een stukje geschreven met tips over de steek, zoals waarvoor een bepaalde steek geschikt is, soort haakwerk, garen e.d. Er is per toer/stap zowel een diagram, een foto en een tekstuitleg gegeven. Daardoor is er erg goed uit te komen wat er bedoeld wordt.

Het enigste wat je met dit boek wel nodig hebt is de fantasie en de creativiteit om zelf te bedenken waar je de steken voor gaat gebruiken en wat voor een mooie dingen je er van kan maken.

Al met al ben ik erg blij met dit boek en denk ik zeker dat ik het nog vaak ga gebruiken. Ik zie zat mogelijkheden voor de steken. En voor de prijs hoef je dit boek ook niet te laten liggen.

Wat is jouw ervaring met dit boek? Deel het gerust onderaan dit bericht bij reacties.