Review Bookazine: Aan de Kust

Review Bookazine: Aan de Kust

Review Bookazine: Aan de Kust

Van het boek ‘Aan de Kust’ van Claudia Bierau krijg je zoooveel zin in de zomer! Het boek staat vol met zomerse plaatjes van haakpatronen in het thema strand en zee, zoals een strandjutter, reddingsboei en matroos. Het boek is A4-formaat en heeft een glanzende zachte kaft, daarom heeft het wat weg van een glossy magazine qua uitstraling. Claudia Bierau ken je waarschijnlijk van haar website CB’s Creations, waar nog meer van haar prachtige ontwerpen op te vinden zijn.

Erg gaaf dat er elektriciteitsdraad wordt gebruikt in de benen en armen van de poppen, zodat je ze ook in allerlei vormen kan neerzetten. De patronen van de amigurumi poppen zijn het meest geschikt voor niet te jonge kinderen en volwassen, want ze zijn ook gewoon superleuk om neer te zetten.

Als je naar de patronen in het boek kijkt dan zal het je opvallen dat er aan zoveel details is gedacht, zoals natuurlijk de vingers en tenen, maar ook in sierrandjes in de kledingstukken en alle accessoires die de pop echt tot zijn recht laten komen. Dat maken het stuk voor stuk unieke creaties. Ze worden met het aanbevolen garen ongeveer 30 cm hoog.

Kopen bookazine ‘Aan de Kust’

Het boek kan je kopen op de website van CB’s Creations zelf. Via deze link kom je rechtstreeks op de bestelpagina uit. De prijs van het boek is € 15,95.

Patronen bookazine ‘Aan de Kust’

 • Pop Eb – Een jongedame met een leuke bloemenbadmuts en bikini. Voorbereid om in de zee te duiken met haar zwemband bij de hand.
 • Zeester – Een patroon van een grote zeester en een kleine zeester. Deze zien er bijna echt uit. Die moet ik zeker nog gaan haken.
 • Pop Vloed – Het broertje van eb. Op pad met zijn emmertje om mooie zandkastelen te bouwen. Met zijn zwembandjes om zijn armen is hij goed voorbereid voor als het vloed wordt.
 • Vis – Leuk als accessoire of voor een kindje om mee te spelen.
 • Pop Marina – Ja, zie je de pop Marina, dan denk je aan zomer. Aan alle details is gedacht, van een strandtas tot slippers tot een zonnehoed.
 • IJsjes – Een haakpatroon van een softijsje dat je kun versieren met spikkels of chocolade. Daarnaast nog een patroon van een ijslolly en een mini ijslolly. Superleuk om winkeltje mee te spelen natuurlijk.
 • Patatje – Ja, wat eet je vaak aan het strand, een patatje natuurlijk in het welbekende witte plastic ribbelbakje.
 • Pop Jutter Nol – Een goede jutter gaat ook met de juiste uitrusting op pad, een gele regenjas, warme muts en laarzen. Hij heeft zelfs al wat gevonden op zijn tocht, een reddingsboei en een boei.
 • Reddingsboei – Een echte ouderwetse reddingsboei, zoals je verwacht dat hij eruit moet zien.
 • Pop Vuurtorenwachter Rinus – Rinus neemt zijn taak als vuurtorenwachter erg serieus. Met zijn lantaarn bij de hand, houdt hij alles goed in de gaten. Rinus heeft een rode baard en een stoere kabeltrui aan.
 • Zeemeeuw – Meeuwen kunnen natuurlijk bij de zee niet ontbreken.
 • Pop Matroos Jo – Heeft een echt stoer matrozenpak aan en is gewapend met een emmer en zwabber.

Sfeerimpressie bookazine ‘Aan de Kust’