Workshop fair Isle haken

Workshop fair Isle haken

Toen ik de voorkant van het boek Workshop Fair Isle Haken zag, wist ik dat ik het moest hebben. Het ziet er superhip uit en weer totaal anders dan de meeste haakboeken. Vooral de woonaccessoires vind ik super. Weet je wat ook leuk is, als je de techniek door de ideeën en uitleg in dit boek beheerst, kan je ook je eigen Fair Isle patroontjes gaan verzinnen.

Ik zou het boek niet aanraden als je voor het eerst gaat haken. Ik heb toch al wat jaren ervaring met haken, maar ik moet echt mijn hoofd erbij houden als ik haak. Van te voren had ik dat niet zo gedacht, maar ik hoorde het ook al van iemand anders, dus het ligt niet alleen aan mij 🙂 Ik ben het kussen met het zigzagpatroon nu aan het haken. Omdat je niet heen en weer haakt of rond haakt, moet je voor een kussen elke tour opnieuw aanhechten.

In het boek staat uitleg over de Fair Isle techniek. De vasten haak je net iets anders dan dat je gewend bent. Aanrader van mij is om ook even een filmpje op Youtube te kijken over de Fair Isle techniek, dat maakte het voor mij ten minste meteen een stuk duidelijker. Overigens… ik heb het boek als e-book gekocht, maar dat is minder handig wanneer je een zwart/wit e-reader hebt. Kleur is toch heel belangrijk bij zo een boek, maar gelukkig zijn van de meeste items zijn wel foto’s te vinden op het internet.

Het boek bevat 12 patronen op 80 pagina’s van A4 formaat en de prijs bedraagt ongeveer € 17,-.

De patronen

 • Babydeken – Echt een deken voor een babymeisje met hartjes en veel roze. Er zitten ook andere figuurtjes in de deken, zoals stippen, plusjes en zigzagjes. Lekker afwisselend patroon.
 • Opberger Babykamer – Zit zijn opbergzakken met hierop tekst en figuurtjes. Als je alle drie de opbergers haakt, dan staat er als je de zakken naast elkaar zet Toys & Stuff. Een eyecatcher voor de babykamer.
 • Knuffelhaas – Een haas met strepen en stippen en een groot hart op zijn buik
 • Clutch – Deze moet ik ook een keer haken. Een clutch is een klein tasje. Erg stoer patroon met zwart, wit, grijs en groen.
 • Plantenmandjes – Toevallig heb ik iemand zo een plantenmandje zien haken. Op de foto lijken de manden groter dan dat ze daadwerkelijk zijn. Het zijn een soort van hoesjes die je om je bloempot doet. De bodem verstevig je. Er zijn drie verschillende patronen, plusjes, de letter ‘&’ en de ananas.

Plantenmandjes Fair Isle haken

 • Poef – Het patroon op de ronde poef doet een beetje aan een soort lotusbloem denken. In creme en grijs gehaakt.
 • Kussens in basiskleuren – Het zigzagkussen dat ik nu aan het haken ben en een kussen met zwart/witte plusjes.
 • Woondeken – Ja… dit is echt het kunstwerkje van het boek. Al die verschillende patronen/figuren in deze deken, echt prachtig. Hier ben je wel even zoet mee om te haken.
 • Wandhanger – De figuren op deze wandhanger doen mij een beetje denken aan de figuren die indianen veel gebruiken.
 • Kussens in pastelkleuren – Klinkt zoetsappig in pastelkleuren, maar niets is minder waar. Het zijn echt wel stoere kussens om te zien. Met verschillende figuren erin. Lijkt me nog best een uitdaging om te haken.
 • Mochila Tas – Een zwart witte tas met roze elementen. Het zwart wit is in blokjes gehaakt. Stoere en handige tas.