Vrolijk handwerk boek

Vandaag weer eens een boeken review. Het eerste wat me opvalt aan het boek Vrolijk Handwerk is dat het een heel dik boek is met heel veel inhoud. Het boek heeft 96 pagina’s vol met leuke creatieve ideeën. Het bevat haakpatronen, breipatronen, naaipatronen, borduren en zelfs recepten. Dus ben jij op meerdere vlakken creatief, dan is dit een heel leuk boek voor jou. Zelf ben ik echt van het haken en borduren gaat mij ook goed af. Dus het is wel heel leuk om te zien dat er haakwerk in dit boek gecombineerd wordt met borduren.

Wat ik wel jammer vind is dat veel dingen uit het boek een beetje jaren 80 uitstraling hebben. Ik vind het juist leuk om haakwerk een modern tintje te geven, omdat het al zo een oubollig imago heeft. Maar met kleuren en materiaal kun je een hoop doen natuurlijk. Het boek kost € 17,95. Gezien de hoeveelheid info in het boek is dat een gemiddelde prijs. Alles is heel duidelijk geschreven in het boek omdat er geen afkortingen worden gebruik voor steken dus dat leest lekker weg.

Gehaakte items uit het boek:

. Rond kussen met bloem in het midden, gehaakt, maar gecombineerd met een genaaid rond kussen (foto zie je hieronder)

. Vierkant bloemenkussen (Anemonen), zou je volledig kunnen haken

. Stoer Tweed kussen, dit is een vierkant kussen, deze vind ik erg leuk.

. Sierlijke omslagdoek met bloemenrand, een redelijk eenvoudige omslagdoek met een heel leuk geborduurd bloemetjesrandje. (foto zie je hieronder)

. Zwierige Stola, deze bestaat uit granny squares met een basiskleur en een felle kleur erbij (bloem). Ik vind het effect wel erg leuk en denk dat hij bij een hoop kledingstukken past. (foto zie je hieronder)

. Patchwork sprei. Een sprei die bestaat uit allemaal kleine vierkantjes. Ook leuk van dezelfde vierkantjes hebben ze ook een slinger gehaakt. (foto zie je hieronder)

. Heen en Weer deken. Een deken waarbij je makkelijk je restjes weg kunt werken. Bestaat uit allemaal banen met een leuk ribbelpatroon

. Zomerse bloemenkrans. Deze vind ik erg leuk. Allemaal gehaakte bloemetjes op een krans met allemaal verschillende kleurtjes.

. Retrohoes voor wc-rol. Misschien voor als je op de camping bent en niet over het gras wil lopen met een wc rol.

. Pannenlap. Deze is mijn favoriet. Een gehaakte ronde pannenlap met een bloem in het midden. De binnenkant is van stof. Wat hem dan ook wat hitte bestendiger maakt.

. Een onderzetter gehaakt van resten oude stof. Er wordt uitgelegd hoe je de stof kunt knippen.

. Handdoek met sierrand. Een gehaakte rand om een handdoek. Op de band van de handdoek zit stof vastgenaaid en daar zijn bloemetjes op geborduurd.

. Theemuts met motiefjes. Een eenvoudige gestreepte theemuts die gedeeltelijk met tapestry techniek is gehaakt. De binnenkant is bekleed met vulling en stof.

. Fleurige plantenhangers. Leuk idee. Je haakt een bloempothoesje met grotendeels lossen en hangt deze op in een boom. De onderkant van de potjes zijn helemaal leuk gehaakt, dat is een bloem. (foto zie je hieronder).

vrolijk handwerk haakboek