Review boek Vreemde Vogels haken

Yes mijn nieuwe boek is binnen. Hij is net op de markt, waarschijnlijk ben ik één van de eerste Nederlanders die het boek in zijn handen mag houden. Het boek ‘vreemde vogels haken’ is echt iets voor mij als vogelaar… maar ik ben ook zelf een beetje een vreemde vogel;-) Mijn twee hobby’s gecombineerd, vogels en haken!

Het boek is in A4 formaat en heeft 128 pagina’s, dus best een redelijk dik boek. Maar dat zie je ook terug in de prijs, namelijk € 16,99. Er staan 40 verschillende vogels in het boek. Alle voorbeelden van de vogels zijn gehaakt met alpaca garen, dat vind ik wel jammer want dan zie je niet wat bijvoorbeeld gewoon katoengaren voor een effect heeft. Je kan de vogels natuurlijk wel op verschillende garen haken, in het boek staat ter indicatie dat als je op haaknaald 2 -3,5 haakt je vogel 28 cm wordt. Het boek heeft haakpatronen op 3 verschillende moeilijkheidsgraden.

De vogels zijn niet superrealistisch, maar wel herkenbaar en een beetje humoristisch hun met bungelbeentjes. In het boek vind je alleen geschreven patronen, dus geen haakdiagrammen. Maar zoals ik het zie is zelfs niveau 3 goed te volgen.

Welke vogels kunt je allemaal in het boek vinden? Daar komt ie dan:

Niveau 1: de Duif, de Houtduif, de Kanarie, de Raaf, de Blauwvoetgent, de Ekster, de Ooievaar, de Wilde eend, de Kiwi, de Zeemeeuw, de Flamingo, de pelikaan.

Niveau 2: de Kip, de Uil, de Dodo, de Rotshaan, de Gier, de Struisvogel, de Kalkoen, de Kasuaris, de Zijdehoen, de Amerikaanse Zeearend, de Haan, de Zwaan

Niveau 3: de Kaketoe, de Specht, de Dwergpapegaai, de Toekan, het Roodborstje, de Papegaaiduiker, de Pauw, de Keizerpinguïn, de IJsvogel, de Sneeuwuil, de Fazant, de Pinguïn, de Vlaamse gaai

Mijn favorieten: de Zeemeeuw, de Flamingo, de Struisvogel en de Pauw.

Ik kan niet wachten om te beginnen met haken! Maar eerst moet ik toch nog een aantal oudere projecten afmaken.