review boek trendy huisdecoraties

 

Toen ik de voorkant van het boek ‘Trendy Huisdecoraties Haken & Breien’ zag stelde ik mij er niet teveel bij voor. Maar toen ik er eenmaal in aan het bladeren werd ik toch wel verrast door de leuke dingen die erin staan.

Het is best een dik boek met zijn 160 pagina’s in A4 formaat. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het boek is al te koop voor € 9,95.

Wat ik een nadeel vind aan het boek is dat mij soms niet duidelijk is wat voor een soort garen er is gebruikt. Dan staat er alleen wit katoen garen en haaknaald 6. Toch zie je dat het garen wat gebruikt is veeel dunner is dan gebruikelijk voor haaknaald 6. Dus let daarbij op.

Achterin het boek worden er best wel aardig wat haaktechnieken uitgelegd. Zoals waaiertjes, de popcornsteek, reliefstokjes, weefhaken en het aan elkaar haken van delen.

[bol_product_links block_id=”bol_5a51250f91acc_selected-products” products=”9200000030255343″ name=”Trendy Huisdecoraties” sub_id=”” link_color=”000817″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FDECF4″ border_color=”FDECF4″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik ga in de omschrijving van de patronen alleen in op de volledig gehaakte patronen. De breipatronen laat ik er uit. Dus mocht je ook kunnen breien, dan is er voor jou nog meer leuks in dit boek.

De patronen

. Luchtig tafelkleed – Deze is echt prachtig. Een heel fijn en open patroon van een wit bloemetjes tafelkleed. Dit tafelkleed is puur voor de sier, want de gaten zijn veel te groot om als echt tafelkleed te dienen. Maar het is wel een heel mooie versiering.

. Serveerschaal – Dit is een soort dienblad met een houten bodem. Het ziet er leuk uit… maar je hebt dus voor dit patroon een houten ovale bodem nodig… werkelijk geen idee waar je die kunt kopen.

. Mokken met een jasje – Mokwarmers in verschillende tinten gehaakt met reliëfstokjes. Voor het langer warm houden van je koffie.

. Gaatjesgordijn – Gehaakt overgordijn met heel fijn wit garen. Bestaat uit allemaal vierkantjes. Niet moeilijk om te haken, maar wel een groot project als je een overgordijn ervan wil haken.

. Tuinstoel – Dit is een strandstoel waar je wel een houten frame van moet hebben. Wel leuk idee om zo een strandstoel te pimpen met haakwerk.

. Sterretjes boven babybedje – Ik vind deze sterretjes een beetje eng, ze hebben een gezichtje wat enigszins boos kijkt. Eén van de sterretjes heeft ook rode ogen.

. Bloempotpinnen uiltjes – Eenvoudige uiltjes op een stokje. Niet zo mijn ding.

. Theejas – Een theepotwarmer gehaakt met een soort krokodillensteek. Ziet er gezellig uit.

. Theedoos – Deze is leuk en handig. Een doosje met 6 vakjes waar je verschillende soorten theezakjes in kunt doen.

. Kinderdeken – Een leuke deken met grote gekleurde stippen met reliëf.

. Hondenmand – Een eenvoudige hondenmand gehaakt met t-shirt garen

. Oorbellenhanger – Dit is een schilderij met een vrouwengezicht. Het schilderij heeft gaatjes waar je je oorbellen aan kunt hangen. Ik vind het schilderij al mooi, zonde om je oorbellen er in te hangen.

. Spiraaltapijt – Een rond kleedje in restjes katoen garen gehaakt. Leuk voor naast je bed of in de badkamer.

. Handige hanger – Een omhaakte kleding hanger waar aan de onderkant lusjes aan zijn gehaakt waar je iets doorheen kan hangen. Op de hanger zit een bloem.

. Plaid met streken – Mijn favoriet uit dit boek. Het plaid heeft een rasterpatroon waar strepen doorheen lopen. Ik denk dat het net eens zo heel moeilijk is om te haken, maar het effect is heel leuk.

. Opbergdoos – Handig deze doos kan je netjes opvouwen. Het is een beetje het formaat van een boodschappenkratje. Mooi afgewerkt aan de bovenkant met de kreeftensteek.

. Salomon zitje – Een platte ronde poef met een mandala bovenop. Je hebt voor deze poef een stuk schuimrubber nodig en stof voor om het schuimrubber. Mooi meditatiekussen.

. Vogelhuisje – Ik zou hem niet buiten durven ophangen een vogelhuisje van katoen. Maar hij ziet er wel grappig uit. Misschien leuk als je een afdak in de tuin hebt.

. Onderzetters sterrenbeelden – Wat een leuk idee. Alle afbeeldingen van de verschillende sterrenbeelden als onderzetter. Toch zou ik dit niet zo snel haken.

Wil je jouw mening delen over dit boek? Laat dan gerust hieronder een reactie achter!