Review Boek The Winter Collection
Review Boek The Winter Collection

The Winter Collection is het vierde boek van Wendy van Delden en daarmee heeft ze de 4 seizoenen compleet gemaakt. Met alle vier de boeken kun je wel het hele jaar rond kunnen haken. Sterker nog als je alle patronen in de boeken zou willen haken, dan ben je wel langer dan een jaar bezig. In dit boek alleen staan al 18 haakpatronen.

Aan het begin van het boek vind je uitleg van de gebruikte steken en de uitleg van de randjes en kantjes die worden gebruikt om de projecten mee af te werken. Verspreid door het boek vind je QR-codes die naar online video’s met uitleg van haaksteken en andere tips leiden. Wat ik persoonlijk altijd prettig vind; er staat bij de patronen zowel een (duidelijk) haakdiagram, als een geschreven uitleg. Er worden geen afkortingen voor de steken gebruikt.

Wendy gebruikt geen moeilijkheidsgraden in haar boek. Ik vermoed dat zij hier in het kader van haar ‘Keep it Simple’ methode voor heeft gekozen. Met alle duidelijke informatie in dit boek en de begeleidende video’s denk ik dat het gros van de patronen geschikt is voor beginners. Er zitten ook veel fijne ‘doorhaak’ patronen tussen, die (ook als je een ervaren ha(a)k(st)er bent), heerlijk ontspannend zijn om te haken.

Ondanks dat het boek één thema (winter) heeft, is het alles behalve eentonig. Er staan veel verschillende projecten in waaronder; sjaals, kleding, dekens en andere leuke items voor in huis. Ook worden er verschillende kleurstijlen gebruikt door het boek heen.

Wil je meer weten over ‘The Summer Collection’? Lees de review HIER. Wil je meer weten over ‘The Spring Collection’? Lees de review HIER.

Patronen in het boek ‘The Winter Collection’

 • Feestelijk Parelvest – Een netjes uitziend vest dat over de heupen valt. De basiskleur is donkerblauw. In de parelsteek zijn strepen in twee andere kleuren verwerkt aan de onderkant van het vest en de mouwen.
 • Edelsteen Deken – Een deken bestaande uit granny squares met een grote stip/cirkel in het midden. De cirkels hebben verschillende kleuren. Daaromheen is een crème-kleurige met lichtbruine rand gehaakt.
 • Edelsteen Kussen – Een bijpassend kussen voor bij de deken.
 • Bankmand – Als basis is een lage rieten mand gebruikt. Aan de buitenkant is een brede gehaakte rand met bloemen verwerkt. Aan de binnenkant zitten zakjes met een schulprandje. Een goede mand om het project waar je aan werkt in te doen. In de vakjes kun je je werkmateriaal bewaren, zoals je meetlint, schaar, haaknaald.
 • Kleurige Wintersjaal – Een rechte sjaal met banen verschillende zachte kleuren. Leuk effect door gekruiste stokjes.
 • Warme Wintermuts – Past qua kleurgebruik perfect bij de Wintersjaal. Op basis van de hoofdomtrek kun je de muts passend maken.
 • Handige Polswarmers – Bijpassend bij de Kleurige Wintersjaal en Warme Wintermuts. Het zijn vingerloze wantjes met streepjespatroon.
 • Vrolijke Goede Bui Trui – Een trui met strepen in vrolijke kleuren. De trui heeft een V-hals en een subtiel randje om de mouwen, onderzijde en mouwen. Een fijne alledaagse trui.
 • Whirligig Winter Wrap – Een plaatje van een sjaal die mooi verloopt in kleur met leuke variabele steken. Het garen dat gebruikt is, moet je alleen wel kunnen betalen. Maar natuurlijk kan je ook voor een alternatief kiezen.
 • Gehaakte Clutch – Een mooi vintage tasje gehaakt in zachte natuurlijke kleurtinten. Een leuke variatie aan steken.
 • Antiek Speldenkussen – In de stijl van de clutch. Tussen de rijen met sterrensteken in zijn streepjes geborduurd. Er zit een mooi picotrandje om het speldenkussen heen.
 • Handig Garennetje – Een netje met een trekkoord als sluiting. Slim idee om hier je haakprojecten in op te bergen. Heb je netjes alles bij elkaar.
 • Tijdloze zigzagdeken – Een deken in de klassieke zigzag, die om elke 2 toeren in een andere kleur is gehaakt.
 • Sterrenkussen – Bij dit kussen is elke toer met sterrensteek weer in een andere kleur gehaakt. Er zit een mooie rand om het kussen.
 • Nieuwjaarssjaal – Een supermooie en chique rechte omslagdoek gehaakt in één kleur waar een glittertje in is verwerkt.
 • Cozy Candles – Een omhaakt glazen potje waar een theelichtje in kan. Gehaakt in naturel kleurtjes.
 • Warme kruik – Mijn favoriet uit dit boek. Een hoes voor om een warme kruik waarop strepen zijn gehaakt en kruisjes geborduurd. Kan de verwarming weer een graadje lager.
 • Stijlvolle Puntsjaal – Een driehoekige sjaal in verloopgaren. Een heel mooi beginnerspatroon.

Sfeerimpressie ‘The Winter Collection’

Sfeerimpressie Boek The Winter Collection

Boek ‘The Winter Collection’ kopen

Het boek is te koop voor € 16,95.