Review Boek Superzachte Knuffels

Review: Boek Superzachte Knuffels

Review Boek Superzachte Knuffels

Hou je van heel schattig en vind je het leuk om haakwerk te combineren met naaien, dan is dit een leuk boek voor jou. Je hoeft niet per se een naaimachine te hebben voor dit boek, je kunt de stofjes ook met de hand naaien. En die stofjes geven de knuffels ook echt hun eigen snoezige karakter. Het boek is geschreven door Eleonore & Maurice.

De patronen zijn heel goed geschikt voor startende ha(a)k(st)ers. Het boek begint met informatie over de benodigde materialen, daarna vind je de uitleg van de haaksteken en de naaisteek die gebruikt worden. Voor het roze kleuren van de wangetjes wordt een aquarelpotlood gebruikt. De patronen zien er duidelijk uit en er staan heldere foto’s in van elk knuffeltje.

Achterin het boek vind je de naaipatronen. Ik heb weinig ervaring met stoffen aan elkaar naaien, maar deze kleine patroontjes zou ik ook nog wel aandurven. Ik vind het een verrassend leuk boekje. Het boek is te koop voor ongeveer € 15,50.

Inhoud boek Superzachte Knuffels

 • Mina de Kussenkat – Een snoezig kattenhoofd kussentje met roze wangetjes en slapende oogjes. De kat heeft een genaaid strikje op zijn oortje.
 • Ola de Bij – Een heel eenvoudig patroon, maar dat maakt Ola de bij echt niet minder schattig. Ola is zandkleurig met blauwe strepen en heeft vleugeltjes gemaakt van een leuk stofje.
 • Familie Vogel – Als vogelfan vind ik deze helemaal gaaf. Mamavogel met twee babyvogels in pastelkleuren met stoffen vleugels.
 • Prinses Fleur – Prinses fleur is een wit hondje met een genaaid jurkje aan en een hele mooie kroon op. Ze heeft mooie roze wangetjes en geborduurde slapende oogjes. Zo schattig.
 • Wanja de Jongenskat – Een wit/grijze kat met een genaaid broekje met bretels aan. Op zijn hoofd heeft hij een blauwe muts. De muts vind ik niet zo, maar dat is mijn smaak.
 • Adelbert en Anka – Geen pastelkleurtjes, maar vrolijke fellere kleuren. Het zijn twee hondjes met spitse neusjes en kleding aan. Eén van de honden heeft een baret op, waardoor het op een Franse hond lijkt 😉
 • Mikke de Egel – Mikke heeft zachte gehaakte én genaaide stekeltjes in verschillende kleuren. Echt een lieverd.
 • Jacques het Wonderlijke Wezen – Och wat een aandoenlijk wezentje is Jacques! Hij is wit met een zandkleurige buik en snoet. Hij heeft kleine zwarte geboruurde haartjes en mini oortjes. Zijn vlinderstrikje is genaaid in een leuk stofje.
 • Lucie de Koala – Jaaaaa…. dit is mijn favoriet uit dit boek. Wat een scheet. Ze heeft echte mooie koala oren en een grote zwarte neus. Kleine witte haartjes geborduurd op haar lijfje en zelfs geborduurde nageltjes. In haar oor heeft ze een stoffen bloem.
 • Martijn Konijn – Martijn heeft een lekker bol buikje en een vriendelijk gezichtje. Ik denk dat hij een heel leuk maatje kan zijn voor een klein peutertje. Hij heeft stoffen oortjes en een heel fijn geborduurd gezichtje.
 • Mimi de Muis – Mimi heeft lange arme en benen, waarschijnlijk kan ze zo fotomodel worden. Ze heeft een gehaakt pakje aan met een stoffen ceintuur en een stoffen strikje. Grappig detail, Mimi heeft een stukje kaas vast, die gemaakt is van een spons.
 • Bertje Beer – Een lief klein beertje met een stoffen buik. Bertje heeft borduurde haartjes en hele schattige kleine armpjes en beentjes.
 • Edward het Rendier – Een wit rendier met een gouden gewei en zwarte hoeven. Met zijn stoffen stropdas is hij een echte zelfverzekerde heer.