Review Boek Pollevie Style

Review: Boek Pollevie Style

Review Boek Pollevie Style

Mijn moeder bracht mij een heel bijzonder uitziend boek, namelijk het boek ‘Pollevie Style’ van Ellen Deckers. Ik zal je vertellen waarom het er anders dan anders uit ziet. Het boek is niet gebonden op een gewone wijze, maar heeft een ringband, daardoor blijven de pagina’s mooi open liggen. Daarnaast heeft het boek verschillende tabbladen met verschillende kleurtjes. Er zitten ook leuke extraatjes bij, zoals een liniaal die je ook als bladwijzer zou kunnen gebruiken voor het boek. Achter in het boek vind je stickertjes en ruimte om notities te maken.

Dit boek is echt voor haaksters die van lekker vrolijk en veel tierelantijntjes houden. Ook mag je je fantasie de vrije loop geven, want met de patroontjes kan je in het haakwerk helemaal je eigen originaliteit kwijt. De schrijfster motiveert je ook om verschillende diktes garens te gebruiken en verschillende maten haaknaalden. Het boek stimuleert je wel om een beetje out of the box te denken dus, maar wel met een basis begeleiding van hoe je dit moet aanpakken. Om een voorbeeld te noemen, er wordt vaak niet vermeld hoeveel steken je exact op moet zetten.

Al met al een erg leuk boek als je wil leren freestyle haken. Ik denk ook dat het je kan inspireren om andere zelf bedachte projecten op deze maner aan te pakken. Het boek is op dit moment nieuw te koop voor € 24,95.

Patronen

 • Bol Wol – Wordt gebruik als haaknaaldhouder. Je kies eigenlijk gewoon een mooi bolletje wol met grove textuur en daar haak je een wikkel om heen met bloemen. In de wol prik je je haaknaalden.
 • Kledinghanger – Een in felle kleuren omhaakte kledinghanger die je kunt versieren met de versiersel patronen verderop in het boek, zoals bloemen en stippen.
 • Tas ‘Polleviebag’ – De basis is een rieten tas. Maar wat wel prettig is, je hoeft niet per se voor één model rieten tas te kiezen. Je kunt het patroon met behulp van de uitleg aanpassen.
 • Gevilte sjaal – Een dikke chunky sjaal gemaakt van diverse soorten garen waarbij ook behoorlijk uiteenliggende groottes van haaknaalden worden gebruikt.
 • Vest ‘Pollevievest’ – Het voorbeeld van dit vest is kakelbont qua kleuren, maar je kunt het zelf aanpassen naar je eigen stijl. Het is een lang vest met roesjes, bloemetjes strepen en stippen.
 • Omslagdoek ‘Polleviewrap’ – Dit zijn eigenlijk 4 basispatronen voor een omslagdoek. De driehoekige omslagdoek, een halfronde vorm, een rechthoek en een maanvorm. Deze patronen vormen dan weer de basis waarop je de versieringen gaat aanbrengen.
 • Kussen ‘Pollevie Cushion’ – Zo vrolijk om te zien in een beetje Oililly achtige kleuren. Het kussen is freestyle gehaakt, dus de hoeveelheid steken ligt niet op een presenteerblaadje voor je klaar. Je wordt wel door de schrijfster begeleid hoe je het moet aanpakken.
 • Krukje ‘Polleviestool’ – Een krukje in vrolijke kleuren met schulprandje, bloemetjes, stippen en strepen.
 • Gevilte Bakjes – Met wol gehaakte bakjes die je vilt door ze op 60 graden te wassen.
 • Haaknaaldenetui – Mijn favoriet! Wat is hij gaaaaaf! Het is een net tasje met twee kleuren blauw, witte stippen en schulprandjes. Op de klep van de etui zitten kleine gehaakte bloemetjes. Er is zelfs ruimte voor een schaartje in de etui.

Versiersels

 • Patronen voor wel 10 soorten bloemen, een patroon van een blaadje, een patroon van een nopje. Uitleg over het haken van verhoogde banen. Uitleg over stippen en schulprandjes.

Applicaties

 • Een vosje, grachtenpandjes, een hert, zwaan. Het gezicht van Frida voor op een kussen. Een tijger (stoer) en een haas.

Sfeerimpressie

Nog even een hele kleine sfeerimpressie, waar je overigens ook heel goed voor terecht kunt op de Instagram pagina van Ellen Deckers.