Review Boek Onesiegurumi 2

Review Boek: Onesiegurumi 2

Review Boek Onesiegurumi 2

Heb je alle Onesiegurumi uit deel 1 al gehaakt, dan kun je nu aan de slag met een hele verzameling met nieuwe Onesiegurumi dieren, want deel 2 is uit. Ben je nog niet bekend met wat Onesiegurumi zijn? Sascha Blase – van Wagtendonk heeft een uniek concept bedacht, waarbij je amigurumi haakt waarvan je de onderdelen niet vast hoeft te naaien. Het vastnaaien van onderdelen is immers bij vele ha(a)k(st)ers niet de meest favoriete bezigheid… vooral als je iets al vastgenaaid hebt en je het onderdeel achteraf toch scheef/te hoog/te laag hebt bevestigd.

De ontwerpen in dit boek hebben weer allerlei nieuwe elementen en manieren om de amigurumi zonder te naaien te haken. Die technieken kun je natuurlijk ook gebruiken voor het haken van andere amigurumi. Het zijn trouwens niet al te grote projecten om te haken.

Het boek bevat 15 haakpatronen, bij elke amigurumi zie je meerdere voorbeelden met kleurcombinaties die je kunt gebruiken en/of gebruik van verschillende soorten garens. Er staan ook echt een paar stoere amigurumi in het boek, zoals de dinosaurussen en vleermuis.

In het boek vind je patronen met verschillende moeilijkheidsgraden. Belangrijk is bij deze techniek wel dat je goed je steken telt, om op de juiste plek voor het aanhechten van de onderdelen te komen. Van het vasthaken van de onderdelen vind je duidelijke foto’s in het boek.

De patronen zijn ook los als digitale versie te koop op de website A La Sascha. Het boek is te koop voor € 20,-

Patronen in het boek Onesiegurumi 2

Als je op de namen van de dieren klikt, zie je de bijbehorende afbeeldingen op de website van A la Sascha.