boek review meer kant haken sascha

Review: Boek Meer kant haken

boek review meer kant haken sascha

Het boek Kant Haken stond al in mijn boekenkast en ik heb nooit spijt gehad van die aankoop. Ik blader nog steeds graag door dat boek heen of ik er een leuk project in zie dat ik wil gaan haken. Nu het A La Sascha het boek Meer Kant Haken uitgebracht en daar was ik dan ook erg nieuwsgierig naar. Ik blij, want nu heb ik het hier in mijn handen :-).

De mooie afbeeldingen maken een goede indruk op me en zorgen dat ik meteen zin heb om mijn haaknaald op te pakken. Prettig dat er zowel geschreven uitleg van de patronen zijn als een haakdiagram. Ik ben meer een beelddenker, waardoor ik in de diagrammen veel meer logica zie. Maar dat is voor ieder weer anders natuurlijk. In dit boek worden projecten ook in verschillende kleuren/garen laten zien op de foto’s.  Dat geeft nog meer inspiratie.

Het boek bevat 95 pagina’s en bevat 15 patronen. Het boek begint (zoals bijna elk haakboek) met de uitleg van de steken. Er is ook een toelichting gegeven op de verschillende methoden van het opspannen van je werk. De prijs van het boek is € 12,95. Er is geen moeilijkheidsgraad aangegeven dit keer.

Nieuwsgierig wat er allemaal in het boek staat? Ik zal je er wat meer over vertellen:

 • Dennenappeltjes sjaal – Het boek begint met de dennenappeltjes sjaal. Hij heeft wat weg van de ananas omslagdoek. Het is een luchtige katoenen omslagdoek die je ook erg leuk in verloopgaren kunt haken.
 • Shopper – Een opengewerkte boodschappentas. Voor kleine spulletjes is de tas niet geschikt vanwege de wat grotere gaten, maar je zou de tas eventueel met stof voeren. Wel een makkelijke tas om mee te nemen in je handtas.
 • Slinger – Slingers zijn altijd leuk… of het nu feest is of niet. Deze slingers hebben een kantpatroon met een mooi randje eromheen.
 • Zonnehoedje – Wat staat dit zonnehoedje schattig bij de kindjes op de foto. Er is uitleg voor dit hoedje voor verschillende maten, vanaf 0 jaar t/m volwassene. Heel leuk idee.
 • Poncho – Deze poncho heeft best een stoere uitstraling als je hem in twee kleuren haakt. Hij is gehaakt met katoen, dus ik denk dat het heerlijk draagt. Het is een poncho met een rechte onderkant (dus geen punt) hierdoor staat hij binnenshuis ook gewoon top.
 • Rozen kussen – Een filetgehaakte roos. Omdat je haakwerk open is zal je wel een mooi een kussen moeten hebben die goed matcht.
 • Zigzagdeken – Ook helemaal mijn smaak. Deze deken is helemaal niet tuttig. Zal prachtig staan op de bank en door de afwisseling in het patroon is hij ook niet saai om te haken. Ik denk dat hij in één kleur ook prachtig zal zijn.
 • Bourgondisch sjaaltje – Een filet gehaakt sjaaltje met V-vormen erin verwerkt. In verloopgaren vind ik hem wel erg mooi. In één kleur doet het een beetje gordijn-achtig aan…. ik weet niet waarom. Zo zie je wat voor een effect kleur en garen kunnen hebben.
 • Kralentasje – Dat zie je niet vaak, een haakpatroon waar kralen in zijn verwerkt. Leuk om eens te testen hoe dat werkt. De klep van het tasje lijkt een spinnenweb patroon te hebben, dat vind ik iets minder. De vorm van het tasje vind ik wel heel mooi.
 • Druifjessjaal – Lijkt me een leuk patroon om te haken. Niet elke toer is hetzelfde, dat houdt je wel alert 🙂 Fijne sjaal om in te kruipen op wat frissere avonden. Ook leuk om een eenvoudig truitje mee op te vrolijken.
 • Kimono – Nu hoor ik je denken wat moet ik mij voorstellen bij een gehaakte kimono. Het is een ruim vallend vest met ruimvallende mouwen. Een lekkerzit vest. Leuk als je wat langer bent. Ik als ukkie van 1.60 zal het niet staan. Maar ben je mooi lang, dan is hij erg leuk.
 • Decoratieve Bloem – Een roos en een platte bloem. Leuk om ergens op te verwerken.
 • Kanten konijntje – Het lijfje van dit konijn is kant gehaakt. Hierdoor pakt hij makkelijk vast voor ukkies. Dit zou zomaar eens een lievelingsknuffeltje kunnen worden van een kindje.
 • Kantje, bandje of randje – Een randje die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.
 • Mandje met een randje – Zegt het eigenlijk al. Het is een mandje in kleur met een wit randje. De bovenkant lijkt omgeslagen te zijn.
Meer kant haken boek achterzijde