Review Boek Lula & Co

Review Boek: Lula & Co

Review Boek Lula & Co

Het boek Lula & Co is echt weer iets totaal anders, de vormgeving van de poppen is erg origineel en er zitten ook heel veel kleine details in de amigurumi verwerkt, die de poppen echt een eigen karaktertje geven. Het boek is geschreven voor Dasha en Kate van ‘Granny’s Crochet Hook’. De amigurumi in dit boek zijn gebaseerd op de illustraties van Nour Abdallah. Leuk feitje, de personages zijn bijna allemaal geïnspireerd op basis van mensen die ze kent. Deze illustraties vind je trouwens ook terug in het boek. De amigurumi zijn gehaakt met haaknaald 1,5 en 1,75 mm. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met een grotere haaknaald en bijbehorende dikte garen te haken, dan worden je amigurumi natuurlijk ook groter.

Aan het begin van het boek vind je wat algemene informatie over het haken van de poppen. Daarna volgt een uitleg van de in het boek gebruikte steken. Je vindt er ook QR-codes naar video’s met uitleg van de steken (Engelstalig). Bij elk patroon staat een moeilijkheidsgraad vermeld. Van de lastigere delen in het haakproces vind je ook nog afbeeldingen als verduidelijking.

Bij elke amigurumi is er wel aan kleine extra details gedacht met bijvoorbeeld borduursels, kraaltjes en kleine knoopjes en ijzerdraad. Er zitten best wat geborduurde details in, maar de meest lastige zou je eventueel achterwege kunnen laten. De poppen lijken me minder geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, gezien de kleine onderdeeltjes. De amigurumi patronen zal ik hieronder verder beschrijven;

De patronen in het boek Lula & Co

 • Papa – Papa heeft een witte broek aan die opgehouden wordt door een riem en bretels. Het is duidelijk dat hij veel aandacht geeft aan zijn mooi geborduurde snor.
 • Mama – Een dame in een paarse jurk met kleine knoopjes, een witte kraag en een knotje in haar haar. Leuk detail zijn haar pareloorbellen (kraaltjes)
 • Lula – Lula is een meisje met staartjes in haar. Ze heeft een tuinpakje aan met een streepjesshirt eronder. Ook heeft ze een lief klein beertje bij zich.
 • Bo – Het kleine broertje van Lula. Heeft een superleuk kapsel met een plukje boven op zijn hoofd. In zijn mond heeft hij een speentje.
 • Opa – Ik ben een groot fan van deze Opa. Hij is werkelijk geweldig met zijn hawaishirt, korte broek en harige benen en borst. Onder deze kleding heeft hij nog zijn zwemoutfit aan.
 • Oma – Geen typische oude oma, want ze is erg stoer met haar pet achterste voren op en een skateboard in haar hand.
 • Gary – Een stoere stevige man met een baard, spijkerbroek en streepjesoverhemd. Hij heeft een haak als hand. Gaaf detail onder zijn overhemd heeft hij geborduurde bloementatoeages.
 • Yoyo – Een Dalmatiër hond met natuurlijk de nodige vlekken. Hij heeft ook een klein coltruitje aan met een bot erop geborduurd.
 • Maja – Heeft geweldig mooi kroeshaar met een strik erin. Ze heeft een schattig klein handtasje in de vorm van een poes.
 • Hadi – Heeft een geweldig ouderwetse ruitjesgilet over zijn overhemd aan en een vlinderdas om zijn outfit compleet te maken. Doet me denken aan een wiskundeleraar.
 • Martha – Een humoristisch poppetje met rood haar, sproeten en een shirt aan met kleine knoopjes in verschillende kleuren.
 • Tobi – Een vrolijke jongen met regenboogshirt en een paraplu-petje met regenboogkleuren.
 • Yuhu – Een blauwe uil met rode vleugels en een zwart baardje.
 • Stefan – Als je Stefan ziet, dan weet je meteen; dat is de postbode. Je zou hem nog in de Postnl kleuren kunnen haken om hem voor ons nog herkenbaarder te maken. Hij heeft een grote krulsnor en een tas voor de poststukken bij zich.
 • Habiba – Een Arabische juffrouw met een roze bolletjestrui en spijkerbroek aan. Ze heeft ook een erg snoezige kat.

Sfeerimpressie Lula & Co

sfeerimpressie boek Lula & Co

Het boek kopen

Het boek is beschikbaar als paperback en te koop bij lokale boekhandels of wolwinkels voor € 17,50. Je kunt het boek ook als E-book aanschaffen.