Review boek lappenpoppen
Review boek lappenpoppen

Afgelopen zomer is er weer een nieuw Lappenpoppen boek uitgekomen van A la Sascha. Het is niet gek dat dit alweer het vierde deel is, het haken van lappenpoppen is ook zulk leuk werk. In dit boek staan 20 patronen van 10 beestjes, waarvan elk een normale en een mini variant is beschreven.

Aan het begin van het boek legt Sascha uit dat alle lappenpoppen in het boek gehaakt zijn met Scheepjes Stonewashed, maar dat het in principe met elk garen kan. Voor een kindje dat de knuffel misschien in zijn mond doet is een natuurlijk garentype geschikter. Op de volgende pagina vind je een foto van voorbeelden van een lappenpop met verschillende soorten garens zodat je een idee krijgt wat voor een effect dat heeft. In niet gemêleerd garen zoals SMC Catania ziet de lappenpop er bijvoorbeeld ook super uit.

Verder worden de haaksteken behandeld en volgen er tips & tricks en meer aanvullende uitleg. De gebruikte materialen en moeilijkheidsgraad staat bij elk patroon vermeld. Het boek is te koop voor € 17,50.

Lappenpoppen

Jij wil vast weten welke lappenpoppen er in deze versie van het boek zitten. Voor elk beestje is er dus een normale en mini variant. Ik ga het hieronder voor je opsommen.

  • Lama – Een vriendelijke lama met een buik in regenboogkleuren. Op zijn oortjes zitten ook kwastjes in regenboogkleuren. De mini variant is werkelijk zo schattig.
  • Teckel – Hij kijkt je zo smekend aan met zijn lieve geborduurde oogjes. Je zou hem bijna een hondenbrokje geven. Er staat ook een foto bij van een teckeltje met een truitje aan, die is echt super!
  • Varken – Een heerlijk roze varken met een grijze oogvlek en een grijs oor. Hij heeft een lekker bol buikje.
  • Egel – Jaaaa… deze is zoooo leuk als je deze ziet. Echt mijn favoriet uit het boek. De egel is net wat anders gehaakt dan de andere dieren. Hij heeft natuurlijk stekeltjes op zijn rug (wel zachte dan).
  • Slaapbeer – Deze beer met streepjes pyjamapak en muts kan natuurlijk niet ontbreken in de lappenpop collectie. Want een lappenpop is natuurlijk een ideale knuffel om goed mee te slapen.
  • Dino – Natuurlijk moeten er ook een aantal stoerdere lappenpoppen bij zitten, zoals een ware dino met stekeltjesstaart.
  • Draak – een variatie op de dino, maar dan met vleugels en gehaakt in blauwgrijs garen.
  • Leeuw – Een leeuw met schattige manen en een geborduurde oogjes en neus.
  • Luipaard – Een wat uitdagender patroon, maar echt heel erg stoer met al die luipaard vlekken.
  • Luiaard – van Luipaard naar Luiaard. Heb je ze wel eens in het echt gezien luiaarden? Zulke bijzondere dieren. Leuk om de luiaard in een kinderkamer op te hangen. Je zou eventueel klittenbandjes aan de pootjes kunnen naaien voor het ophangen.

Kleine sfeerimpressie

Sfeerimpressie lappenpoppen haken