review boek kabels haken haakboek

Weer heb ik een prachtig haakboek in mijn handen, namelijk het boek ‘kabels haken’ van Leonie Schellingerhout. Als je snel door het boek bladert dat zie je al dat het boek eigenlijk ‘kabels haken en meer’ had moeten heten, want er zitten ook veel patronen bij die niets met kabels haken te maken hebben. Ik denk dat de meeste mensen dit boek aanschaffen vanuit het oogpunt om allerlei dingen met kabels te kunnen haken. Toch valt het boek zeker niet tegen, want er staan echt wel leuke dingen in. De patronen die geen kabels bevatten zijn geschreven door Stephanie van CuteDutch, bekend van de lieve zachte knuffels en handpoppen.

Uitleg

Het boek begint met de uitleg van de basis van het haken. Daarna krijg je tips bij het haken van kabels. Ook kan je hier QR-codes scannen zodat je een instructiefilmpje krijgt. Handig, want filmpjes vind ik toch wel vaak duidelijker dan foto’s en tekst.

Nadeel

Er zijn een aantal patronen waar ik niet aan zal beginnen vanwege de grote lappen tekst… zoals het warme plaid. Als je naar die teksten kijkt beginnen de letters voor je ogen te dansen. Voor die patronen kun je beter de diagrammen volgen, want de tekst is echt te ingewikkeld langdradig.

Favorieten

Een van mijn favoriete haakpatronen uit het boek zijn de letters. Die ga ik zeker nog wel een keer gebruiken voor een naam. Dan is er nog een kussen met ruiten die ik erg leuk vind. Ook staat er een erg mooie toilettas in. Ik zie genoeg leuke dingen in dit boek staan!

Verdere info

Het boek is opgedeeld in categorieën in huis, zoals keuken, woonkamer etc. Enige ervaring met haken is wel vereist bij dit boek. Het boek is in A4 formaat en bevat 96 pagina’s. Op internet zie ik prijzen voor dit boek van ongeveer € 15,-. Dat vind ik het boek ook zeker wel waard.

Inhoud van het boek ‘Kabels haken’:

. Hippe Plantenhangers – Een omhaakt potje met franjes aan de onderkant. Je kunt de potten ophangen met lange gehaakte draden.

. Omslagdoek voor thuis – Een mooie omslagdoek gehaakt met Limited van Wolcafé. De omslagdoek heeft een soort wafelpatroon.

. Poef – Een eenvoudige vierkante poef gehaakt met Zpagetti garen.

. Deurstopper Muis – Een muis amigurumi die verzwaard is als deurstopper.

. Tochtstopper kat – Een langgerekte kat die dient als tochtstopper.

. Kussen met knopen – Een kussen met een ruiten relief

. Letterslinger ‘Eet Smakelijk’ – Leuke letters die aan elkaar bevestigd zijn met splitpennen.

. Theepotjasje – Het jasje is gehaakt met de sterrensteek.

. Koelkastmagneet Varken – Een magnetisch varkenshoofd.

. Koelkastmagneet Paard – Een magnetisch paardenhoofd.

. Vaatdoekjes – Een gehaakt randje voor om je vaatdoekjes.

. Vogelhuisje – In het vogelhuisje zit een magneetje. Aan dat magneetje kun je een gehaakt vogeltje plakken waar een sleutel aan hangt. Grappig bedacht.

. Boodschappentas – Is een boodschappennetje met een bloem aan de onderkant. De tas is makkelijk opvouwbaar voor in je handtas.

. Pannenlap – Een rondje pannenlap met een bloem/stervorm in relief.

. Toilettas – Een met kabels gehaakte toilettas met een beugel.

. Make-uptas – Een met kabels gehaakte make-uptas met een beugel.

. Wasknijperzak – Een leuke wasknijperzak met veel variatie aan steken. Een stekencombi waar je nog veel meer leuke dingen van zou kunnen maken.

. Klein mandje en grote mand – met reliëflijnen.

. Letters ‘slaap lekker’ – Leuk voor op de slaapkamer.

. Sloffen – Grof gehaakte sloffen met haaknaald 10.

. Kruikenzak – Een mooie kruikenzak met een kabel in het midden.

. Warm Plaid – Een grote deken met kabels. Dit is een lastig patroon.

. Lampionnen – Gemaakt met basis granny squares.

. Kussen – Een kussen met drie kabels erop, waarvan de middelste een grotere kabel is. Mooi kussen.

. Bloemenplaid – Zo een haakpatroon zie je niet zo vaak. Erg mooi gehaakte bloemen in relief.

. Omslagdoek – De tekst is lastg volgen. Het haakschema ziet er beter te begrijpen uit.