Boek-Handpoppen-Haken review

Een boek met een duidelijk thema, handpoppen haken van Stephanie Trouwborst. En wat een superleuk en onderscheidend thema. Weer helemaal in de herkenbare Cute Dutch stijl met de zachte knuffelgarens Sweetheart Soft. In het boek staan allerlei leuke dieren en met de boer en boerin is de boerderij compleet 🙂

Het boek bevat 13 verschillende patronen van handpoppen. De foto’s in het boek zijn mooi en helder. In het begin van het boek wordt er uitleg gegeven over de materialen die gebruikt zijn. Ook de haaksteken worden behandeld. Toch zou ik dit boek niet aanraden voor een echte beginner, je moet wel een beetje gevoel hebben waar de steken zitten met het zachte pluizige garen (dat zie je namelijk niet zo goed). Er wordt ook duidelijk uitleg gegeven hoe je de handpoppen in elkaar kunt zetten. Handig… dat is een puntje waar ik zelf wel eens moeite mee heb… het in elkaar zetten van beestjes. Het boek kost € 12,95 dat vind ik erg goed te doen.

 Inhoud van het boek

. Boer Tom – Boer Tom is in tegenstelling tot de dieren gehaakt met Scheepjes Stonewashed XL.

. Boerin Bibi – Een nette dame met een parelketting. Ook gehaakt met Stonewashed garen. Persoonlijk vind ik de dieren het leukste, maar de boer en de boerin maken het wel helemaal compleet

. Koe Kasper – Een echte Hollandse koe, wit met zwarte vlekken en een roze snoet.

. Varken Joep – In zuurstok roze. Hij ziet er echt lief uit…. lijkt meer op een biggetje 🙂

. Hond Luuk – Uiteraard hoort er ook een hond tussen de boerderijdieren… alleen lijkt hij mij te vriendelijk om een goede waakhond te zijn.

. Kat Karlo – Een fel rode kat. Persoonlijk zou ik hem een ander kleurtje hebben gegeven. Vind hem een beetje boos ogen. Maar wellicht is het wel een goede waakkat 🙂

. Konijn Kas – Och konijn Kas…. wat een scheetje… ja mensen ik heb een zwakte voor konijnen en de pluizige gehaakte variant van een konijn vind ik dan helemaal lief. Wat leuk ook dat hij echte snorharen heeft.

. Paard Perla – Een boerderij is natuurlijk niet compleet zonder een paard. Paard Perla ziet er uit als een echt hardwerkend en stoer paard.

. Ezel Erik – Onmiskenbaar een ezel met zijn korte zwarte manen en zijn onnozele blik in zijn ogen.

Handpoppen-haken-paard haken

. Schaap Sandy – Jaaa een echt wollig schaap. Die hoefjes zijn ook zo lief.

. Kip Kennet – Voor de nodige eieren op de boerderij hoort er ook een kip bij.

. Geit Gemma – Leuk met een bel om haar nek zodat je precies weet waar ze uithangt.

. Muis Maaike – Een stiekeme bezoeker van de boerderij natuurlijk… maar niet minder schattig.

Op de website van CuteDutch kan je de bijbehorende garenpakketten kopen voor de handpoppen, ideaal…. hoef je zelf niet meer op zoek naar alle soorten en kleuren garens.

Wil jij je mening over dit boek ook graag delen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.
Lisa