review boek haken voor de allerkleinste

review boek haken voor de allerkleinsteHet boek ‘Haken voor de allerkleinste’ is weer heel anders dan andere boeken met haakpatronen voor baby’s. Het valt me vooral op dat er zoveel bruikbare en handige dingen in het boek staan. Bérita van den Bedem-Kuiper heeft echt haar eigen stijl in het boek met strakke vierkante vormen. Dat maakt dat de patronen ook heel goed te doen zijn voor beginners.

Fijn dat er eens niet met veiligheidsoogjes wordt gewerkt, het gebruik hiervan blijft een risico bij kinderen onder de 3 jaar. In het boek wordt ook veel gebruik gemaakt van de combinatie haken en naaien. Wat basiskennis achter de naaimachine is wel het leukste, maar voor veel van de patronen is het geen noodzaak.

Het boekje bevat 46 pagina’s. In het boek worden de gebruikte steken overigens niet uitgelegd, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo erg. Als je al kan haken zijn dat van die pagina’s die je toch altijd overslaat. Het boekje heeft patronen in verschillende thema’s, een giraf, konijn, teckel en olifant.Het boekje is te koop voor een bedrag van € 9,95.
Nu wil je natuurlijk een omschrijving van wat er allemaal in het boek staat. Nou daar gaat hij…

Patronen

– Gehaakte vlaggenlijn – Een vlaggenlijn met lieve konijnenhoofdjes eraan vast. Ook wordt er een ander leuk idee gegeven, om een konijnenhoofdje op het kraamvisiteboekje te plakken.
– Gehaakte geboortevlag – Een heel eenvoudig te haken vlag, maar o zo leuk te zien. De rand is gemaakt van biaisband met motiefje (vastgenaaid).
– Bob de giraf – Een knuffelbeestje bestaande uit allemaal vierkantjes waarbij om en om twee verschillende kleuren zijn gebruikt.
– Gehaakt dekbed overtrekje – De voorzijde van het dekbedovertrek is volledig met vasten gehaakt, maar wel in een leuk vierkantjesmotief. Wil je hier een echt dekbedovertrek van maken, dan moet je bij dit patroon toch wel kunnen naaien, want de onderzijde van het dekbedovertrek is gemaakt van stof.
– Gehaakte kruikenzak – Een gestreepte kruikenzak met bij sommige toeren verspringende vasten, wat een leuk effect geeft. Een deel van het patroon van bob de giraf is gebruikt als plaatje op de kruikenzak.
– Gehaakt klein kussentje – Hiervoor moet je iets meer ervaring hebben, want dit kussen is Tunisch gehaakt. Het is wel de Tunische basissteek, dus die is op zich heel goed te doen is. Op de voorzijde van het kussen is zit een afbeelding van Bob de giraf (gehaakt).
– Gehaakte badcape – Deze is leuk zeg! Hij is voor het grootste deel gehaakt met de corner to corner steek. Op de muts staat een met vasten gehaakt eendenhoofdje. De badcape is gevoerd met stof en omrand met biaisband.
– Gehaakte commode opbergzak – Twee eendenhoofdjes die dienen als vakjes, waar je spulletjes in kan stoppen. Leuk om te zien en handig. De zak is omrand met biaisband en daarmee zijn ook ophanglusjes genaaid. De zak zelf is compleet met vasten gehaakt.
– Luieropbergzakje – Een gehaakt eendenhoofdje bestaande uit twee delen waarin je luiers kunt bewaren. Bovenin zijn drukkoopjes verwerkt, zodat de luiers er niet uit kunnen vallen. Gehaakt met vasten.
– Lotte de eend was opbergzak – Een groot gehaakt eendenhoofd met lusjes aan de bovenkant waarmee je de waszak op kunt hangen.
– Olifant Sophie – Een eenvoudige olifantenknuffel, leuk in verschillende kleuren. Volledig gehaakt.
– Gehaakt Box/speelkleed – Ik moest even goed kijken naar dit kleed, want ik dat even dat het allemaal los gehaakte vierkantjes waren die later aan elkaar waren gezet. Maar nee, de deken is uit één stuk gehaakt, waarbij je door middel van kleurwisselingen de vierkantjes krijgt. Op de onderzijde zit er stof vastgenaaid, waardoor je een lekker stevig kleed krijgt.
– Gehaakte olifantje op romper – Met dit patroontje kan je een eenvoudig rompertje opvrolijken met een gehaakt olifantje.
– Gehaakte box opbergzak, met olifantje Sophie – Een rijtje met olifanten waarbij je in één olifant spulletjes kunt opbergen.
– Gehaakte kinderstoel verkleiner – Dat is nog eens praktisch. De kinderstoel verkleiner is gehaakt met de clustersteek in verschillende kleurtjes en omrand met biaisband.
– Gehaakte slabbers – Driehoekige slabbertjes gemaakt met verschillende blokken met kleuren.
– Placemat – Een stuk stramien dat omhaakt is. In het stramien is een naam geborduurd.
– Gehaakte Joep de Teckel – Een knuffel van een teckel in de bekende stijl met vierkante vormen. Eenvoudig te haken beestje.
– Gehaakte luiertas en verschoonmatje – De luiertas is helemaal leuk met driehoekjes en een gehaakte afbeelding van de teckel. Daarbij een patroon van het bijpassende verschoonmatje. Het verschoonmatje heeft wafelstof aan de onderzijde.
– Gehaakt dekbedovertrek – Dezelfde stijl als de luiertas en verschoonmatje. Wel leuk om eens een dekbedovertrek te zien. Vaak zie je alleen maar gehaakte dekentjes.

Wil jij je mening over dit boek ook graag delen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.
Lisa