Review: Boek Haken met Hip en Stip
De voorkant van het boek ‘Haken met Studio Hip en Stip’ maakte me direct nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Het begin ziet er al leuk uit met de inhoudsopgave gemaakt met handlettering (wat overal in het boek terugkomt). Alles in het boek oogt heel vrolijk en kleurrijk. De tekst is duidelijk leesbaar en er wordt zowel gebruik gemaakt van haakdiagrammen als tekst uitleg (fijne combi). Er zijn ook aardig wat patronen waar je mooi je restjes in kwijt kunt, handig!

Het boek bevat veel geschikte patronen voor beginnende haakster, maar ook ervaren haaksters kunnen er goed hun ei in kwijt. Wat opvallend is in dit boek is dat er geen gebruik wordt gemaakt van afkortingen voor de steken. Dit is handig als je nog niet bekend bent met de afkortingen, maar het maakt de regels van de toeren wel wat langer waardoor je wat meer moet zoeken waar je gebleven bent.

Wauw ik ben de inhoud van het boek aan het uitschrijven én wat veel patronen in dit boek! Dat maakt het zeker de moeite waard voor de prijs van ongeveer € 15,-.

[bol_product_links block_id=”bol_5aa42d1766882_selected-products” products=”9200000079530531″ name=”Studio Hip en Stip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De inhoud van het boek

  • Circus Granny Tas – Een eenvoudig te haken tas van grappige granny’s. Er wordt goed uitgelegd hoe je de granny’s in elkaar moet zetten tot een tas.
  • Confetti Granny Deken – Een in de basis witte deken van granny’s met ronde stippen in het midden. Met de kleuren van de stippen kun je natuurlijk variëren wat je wil. Al die verschillende kleurtjes zien er toch rustig uit op de witte ondergrond. Inderdaad… net confetti.
  • Feestvlaggen – Deze zijn leuk! Niet zo een standaard vlaggetje, maar echt een leuk variabel ontwerp. Wel een iets lastiger patroon voor de beginner.
  • Flower Garland – Een bloemenslinger in verschillende kleuren. Leuk voor je restjes. Je zou ze ook als onderzettertjes kunnen gebruiken.
  • Haaketui – Leuk in de corner to cornersteek. Die steek moet ik nog eens een keer uittesten en dit is wel een mooi klein project om mee te beginnen.
  • Happy Dots Kussen – Een geel met wit streepjes kussen met roze stippen. De roze stippen zijn 5 samengehaakte stokjes. Een prima patroon voor beginners met wat grover garen voor haaknaald 8.
  • V Stitch Sjaal – De steek van deze sjaal is leuk, maar voor mij is het gebruikte garen wat de dik. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Mooie kleuren, lichtblauw en blauw. De variant voor kinderen vind ik helemaal leuk met een gekleurd randje.

Studio Hip en Stip

  • Harlequin deken – Een granny ruiten deken. Je kan er ook bijpassende vlaggetjes bij haken.
  • Cadeau envelop – Een gehaakte envelop in een leuke verspringende steek.
  • Omslagdoek – Een warme omslagdoek in verschillende kleuren, gehaakt op haaknaald 8. Het patroon ziet er niet moeilijk uit, maar door de vele kleurwisselingen is de omslagdoek alles behalve saai.
  • Reversible deken – Eén van mijn favorieten uit het boek! Hij is niet moeilijk om te haken, maar ziet er o zo leuk uit en ook nog eens aan beide kanten. Een fijn patroon om gedachteloos door te kunnen haken.
  • Snailmail – Bloemen voor op een kaart… maar kan ook op een cadeautje bijvoorbeeld… Het zijn gewoon leuke bloemetjes.
  • Kleine mini vlaggetjes – Ziet er heel leuk uit met meerdere kleurtjes en een puntje aan het vlaggetje. Het lijkt me wel heel wat afhechtwerk, maar als je daar niet van houdt kan je ze ook gewoon in één kleur haken.
  • Studio Hip en Stip deken – Een deken in de basic granny square. Wederom een goed patroon voor beginners. Handig dat er een methode uitgelegd wordt waarbij je makkelijk de granny squares aan elkaar kunt haken tijdens het haken. Die truc ga ik onthouden. Ideaal.
  • Vrolijke Onderzetters – Geen onderzettertjes om een kopje om te zetten, maar meer het formaat om een pan op te zetten of een vaas. Een beetje een mandala idee, wel heel vrolijk. Een wat uitdagender patroon.
  • Vrolijke Stekensjaal – Een heerlijke sjaal die lenteachtig overkomt met zijn kleurtjes. Leuk die verspringende steken. Er wordt gebruik gemaakt van een lang stokje. Die kende ik nog niet.
  • Wandhanger – Ja heel hip in deze tijd, je ziet ze werkelijk overal in de winkels, maar een zelfgemaakte is veel leuker. En ook deze is supervrolijk met verschillende kleuren in ribbelpatroon. Het bovenste deel is met de lussteek gehaakt. Dat ziet er grappig uit.
  • Zigzag dekentje – Een grof gehaakte babydeken in zigzagpatroon met verschillende kleuren.

  Wil jij je mening over dit boek ook graag delen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.
  Lisa