review boek Dendennis geluk en vriendjes
Alweer het zesde boek van Dendennis. Dit boek heet ‘Haken met Dendennis’ ‘Geluk & Vriendjes’. Wat ik zo mooi vind aan dit boek zijn de kleine extra details, zoals de kleding van de poppetjes. Er is duidelijk aandacht aan besteed. De gehaakte poppetjes lijken net op cartoons die uit een tekenfilmpje zijn weggelopen.

Het boek heeft 95 pagina’s en daarmee is het een redelijk dik boekje. Aan het begin van het boek worden de basissteken uitgelegd. Ook wordt goed uitgelegd hoe je rond kunt haken vanuit de magische ring en hoe je van kleur moet wisselen. Fijn als je nog geen haakervaring hebt. Er wordt per patroon aangegeven wat de moeilijkheidsgraat is, maar ook het aantal steken wordt vermeld (leuk!). Het boekje kost ongeveer € 14,99.

[bol_product_links block_id=”bol_5a7979a413a03_selected-products” products=”9200000075854356″ name=”dendennisgeluk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De patronen

 • Dendennis – We beginnen met een patroon van Dendennis met ontzettend stoer stekelhaar. Toch ziet hij er ook heel netjes uit met zijn gilet. Ik herken de stijl van de broek van het patroon van Catootje.
 • Gelukskat – Ken je die Chinese gelukskatten die bewegen met hun arm? Daar lijkt deze gelukskat heel veel op. Hij kijkt heel vriendelijk.
 • Dodocent – Een wijze Dodo met een stropdas. Deze Dodo heeft echt supergave poten.
 • Harley Haas – De beste vriend van Dendennis. Een stoere haas met kleding aan die op die van Dendennis lijken. Zoveel details in de kleding, super.
 • Chocolade IJsje – Een eenvoudiger patroon van een ijsje op een stokje met ogen.
 • Klavertje Vier – Een potje met een klavertje vier erin die heel vrolijk kijkt. Mooi gebaar om aan iemand te geven die wel wat geluk kan gebruiken.
 • Fortune Cookie – Gehaakte gelukskoekjes met een gezichtje die hun tong uitsteken. Deze zijn niet zo mijn ding. Maar wellicht wel een fijn patroon om het haken wat onder de knie te krijgen.
 • Potje met Goud – Een vrolijk potje met met een gezichtje en met gouden munten op zijn hoofd. Daarnaast natuurlijk de regenboog… die mag niet missen.
 • Tiny Best Friends – Die waren wel wat voor mij geweest toen ik klein was. allemaal verschillende diertjes van ongeveer 14 cm. Een konijn, een olifant, een kikker, een varken, een pandabeer, een nijlpaard, een olifant. En de kleine beestjes hebben ook weer allemaal hun eigen kleding aan. Supergrappig.
 • Buurmeisjes & geluksdiertjes – 3 verschillende meisjes met elk hun eigen diertje. Ik verwacht dat het meisje met de verschillende kleuren haar met het eenhoorntje als huisdier erg populair zal zijn onder kinderen.
 • Geluks- & Pechvogel – Mijn favoriet uit met boek. Haha, wat een karakters. een vogel met een klavertje 4 in zijn snavel die ontzettend zijn best lijkt te doen om de pechvogel op te vrolijken. De pechvogel is omwikkeld met verband en kijkt ook erg ongelukkig. Wat een schattig setje zijn ze samen.

Wil jij je mening over dit boek ook graag delen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.
Lisa