Review: Boek Haakspiratie van Janneke Assink

Toen ik deze gezellige voorkant van het boek Haakspiratie op internet langs zag komen, wou ik het boek erg graag hebben. Het boek is geschreven door de schrijfster van het blog Jip by Jan Het boek is duidelijk leesbaar en heeft mooie grote afbeeldingen.

Waarschijnlijk is dit boek heel leuk voor je als jij zowel graag achter de naaimachine zit als een haaknaald vasthoudt. Aangezien de naaimachine niet mijn beste vriend is, is dit toch niet het boek voor mij. Gelukkig had ik het alleen geleend bij de bieb.

Qua haken moet je niet verwachten dat het heel erg vernieuwend is ten opzichte van de patronen die er reeds zijn. Het is een bundeltje met verschillende patronen die veelal prima geschikt zijn voor een beginnende haakster. Het leukste in het boek vind ik het babydekentje.

In het boek staan de basisbeginselen van het haken en naaien kort vermeld. Het boek bevat 112 pagina’s en kost rond de € 15,-

Inhoud Boek Haakspiratie

. Bloemenkussen haken – Een kussenhoes waarbij een leuk stofje is gebruikt voor de basis. Daar overheen zitten de gehaakte bloemen.
. Speldenkussenkopjes en macaroublies Twee soorten speldenkussens, één is genaaid en in een leuk kopje geplaatst. En een soort Maracon (gehaakt koekje) die je als speldenkussen kunt gebruiken.
. Babydeken en -laken Een babydeken van katoen op haaknaald 7. Geeft een stoer uiterlijk. Het lakentje is een naaipatroon.
. Wiebertas – Erg leuke tas. Je moet wel een speciale Prym bodem hebben. Deze tas is gedeeltelijk gehaakt en gedeeltelijk genaaid.
. Doily – Een doily in een borduur-ring gespannen. Te haken in verschillende leuke kleuren. Handig dat je ook uitleg krijgt hoe je de borduur-ring vast moet zetten.
. Lace square-kussen Weer een kussen waarbij de basis van het kussenhoes genaaid wordt. Je zou ook gewoon een leuk kussenhoesje kunnen kopen als je niet kunt naaien. Wel een mooi patroon. Deze vind ik leuker dan het andere kussen.
. Picknickkleed – Een naaipatroon van een picknickkleed die makkelijk als een soort van tas opgevouwen kan worden.
. Appelhoesje – Eigenlijk een heel simpel idee. Een rondje gehaakt met een leuk randje en een lintje om het hoesje om de appel te kunnen sluiten. Voordeel is dat het om elke appel past.
. Onderzetters – Een redelijk basic onderzetter in de vorm van een bloem.
. Uilen kussens – De kussens zelf bestaan uit meerdere genaaide lapjes. De ogen en snavel van het kussen zijn gehaakt.
. Lace square deken – Een deken gehaakt met grote granny squares in verschillende kleuren. In het midden van de square zit een soort bloem. Hier heb je geen naaimachine voor nodig.


. Krukhoesje – Een gehaakt krukhoesje met noppen en een lief randje met een lintje erdoorheen.
. Omslagsjaal – Een gehaakte driehoekige omslagdoek met een rand van verschillende soorten steken.
. Kinderponcho – Gehaakt in de vorm van een granny square. Patronen op internet vergelijkbaar met deze.
. Vlaggenslinger – Vlaggetjes met stof genaaid met een balletjesrandje of een gehaakt randje.
. Opbergmandje – Een gehaakt mandje met een genaaide binnenvoering met kanten randje. Mooie roze kleur.
. Speldenboekje – Een naaipatroon. Een genaaid boekje waar je je naalden in kan prikken zodat je die niet meer kwijt kan raken.
. Harten – Een hart dat gedeeltelijk genaaid is en gedeeltelijk gehaakt.