Gehaakte lappenpoppen

Het boek gehaakte lappenpoppen deel 1 was natuurlijk een groots succes. Uit dat boek heb ik aardig wat lappenpoppen met plezier gehaakt. Weet je wat fijn is aan deze diertjes… ze haken heel snel weg. Dus als deel 1 is bevallen, wil je natuurlijk ook deel 2 lezen.

Laat ik eerst voorop stellen dat je niet in het bezit hoeft te zijn van deel 1 van lappenpoppen haken om de diertjes uit deel 2 te kunnen haken. Het is allemaal weer keurig uitgelegd aan het begin van het boek. Daarin wordt ook laten gezien welk effect welk garen heeft op het formaat van de lappenpop. Er wordt in dit boek uitvoerig besproken hoe je de lappenpop in elkaar moet zetten, handig! Er staan patronen in het boek met verschillende moeilijkheidsgraden.

In dit boek staan ook mini-lappenpoppen. Die zijn wel erg schattig en leuk voor een baby (wel de oogjes erop naaien ipv veiligheidsoogjes). Wat ik jammer vind is dat veel van de mini’s dezelfde diertjes zijn uit het voorgaande boek. Die hoofdjes kan ik inmiddels wel dromen. Ik had gehoopt dat de mini’s ook allemaal vernieuwend waren. Een verassing achter in het boek: Kledingstukken voor de lappenpoppen! Wat leuk bedacht. Het boek bevat 95 pagina’s en kost rond de € 12,95.

De inhoud van het boek

. Vos – De vos ziet er erg leuk uit in scheepjes stonewashed gehaakt.

. Mini vos – Wat een lief koppie.

. Mini lammetje – Zijn pootjes zijn twee knoopjes, makkelijk om vast te houden voor een kindje. Grote versie staat in deel 1.

. Mini konijn – Iedereen is gek op konijnen. Leuk om in allerlei kleuren te haken. Grote versie van het konijn staat in deel 1.

. Mini pinguïn – Een kleine pinguïn met grote poten :-). Grote versie van deze pinguïn staat in deel 1.

. Hond – Die is leuk om voor een jongen te haken. Die vinden hondjes vaak erg leuk. Leuk dat hij oogleden heeft en flaporen.

. Mini hond – Een kleinere versie hond met leuke geknoopte pootjes

. Mini aap – Wat een leukerd! In het boek houdt hij een veel te grote banaan vast. Hij heeft echt grappige apenoortjes. Grote versie van deze aap staat in deel 1.

. Mini krokodil – Een klein krokodilletje met een echte krokodillenstaart. Grotere versie staat in deel 1.

. Kangoeroe + mini kangoeroe – Wat leuk een setje. De mini kangoeroe zit in de buidel van de grotere kangoeroe.

. Mini kikker – Kikkertjes zijn altijd leuk. Dit is een kleine versie van de kikker uit het eerste boek.

. Mini Nijlpaard – Je zou niet zeggen dat nijlpaarden erg gevaarlijk zijn als je deze miniversie ziet. Ook bij deze mini staat de grotere versie in deel 1.

. Uil + mini uil – Mijn favoriet uit dit boek. Ze hebben een echt verenpatroon door de wisseling van kleur.

. Kledingstukken – Een roze jurk (grote lappenpop), een rode jurk (grote lappenpop), een lichtroze jurk (kleine lappenpop), een gele jurk (kleine lappenpop), donkerblauwe trui (grote lappenpop), lichtblauwe trui (kleine lappenpop). Echt heel leuk er staat een voorbeeld in van de hondjes die de kleding dragen, superschattig.