Review Boek dierenkruk haken 3
Review boek dierenkruk haken

Vandaag heb ik weer een mooi boek in mijn handen, namelijk alweer het derde deel van de boekenserie ‘dierenkrukken haken’ van Anja Toonen. Ik heb de eerste twee boeken niet gelezen, dus ik spring er bij deze even blanco in. Als je door het boek heen bladert, valt je meteen de heldere mooie foto’s op en het duidelijke lettertype waarin het boek geschreven is.

Review Boek dierenkruk haken 3

Bij dit boek moest ik even goed kijken naar de opmaak van de haakpatronen omdat er wat andere afkortingen worden gebruikt dan ik gewend ben. Deze afkortingen worden aan het begin van het boek uitgelegd. Ik moet ook zeggen dat als je weet wat ze betekenen de patronen er duidelijker door worden.

In het begin van het boek staan wat algemene tips, de gebruikte materialen en een verwijzing naar de website met de basistechnieken. Ik moet ook zeggen dat ik het vaak zonde van het boek vind als alle steken worden uitgelegd… neemt zoveel pagina’s in. Dan heb ik liever een extra patroon 🙂

Wat ik mooi vind is dat er duidelijk is nagedacht over de details bij elk diertje zoals de wimpertjes en oogleden van de kameel en de ribbeltjes in de hals van de mopshond. Fijn ook dat het aanbrengen van details ook duidelijk is toegelicht met foto’s.

Patronen Dierenkruk Haken deel 3

In het boek staan zeven patronen beschreven. Dat is natuurlijk niet superveel, maar het zijn natuurlijk ook geen kleine knuffeltjes. In één van de drie delen uit deze boekenreeks vind jij vast wel een diertje wat je helemaal geweldig vindt. Welke patronen staan er in dit boek:

  • Het basispatroon van de kruk – Uitgelegd voor meerdere soorten garen. Er wordt toegelicht hoe je de kop vastzet en het ijzerdraad in de nek verwerkt.
  • Alpaca Fien & Jet – Alpaca’s zijn natuurlijk helemaal hip op het moment. Zo hebben ook een grote knuffelheidsfactor. Helemaal als ze van het zachte Panda garen zijn gehaakt.
  • Kameel Kamiel, Kate & Goldie – Die neus is echt geweldig, precies zoals een kamelenneus hoort te zijn! Ik moet meteen aan de kameel van de Fata Morgana in de Efteling denken. Hij heeft ook nog een tuigje.
  • Varken Klaas – Klaas is gehaakt met het zachte Chenille garen en aan een krulstaart ontbreekt het hem natuurlijk ook niet.
  • Mopshond Mees & Moos – Ik heb duidelijk een voorkeur voor Mees, maar daar kan Moos ook niets aan doen. Mees ziet er gewoon liever uit. Mees is gehaakt met Canada garen en Moos met Chenille garen.
  • Flamingo Flip – Ik denk dat Flip menig vrouwenhart zal stelen met zijn mooie pluimveren in twee tinten roze. Flip is gehaakt met lekker zacht Chenille garen.
  • Kikker Prince – Mijn absolute favoriet in het boek. Een kikker met een kroontje en van die leuke bolle teentjes. Je zou hem bijna willen kussen.
  • Dodo Dorus, Douwe & Donald – De Dodo is toch wel de bekendste uitgestoren vogel op aarde. Het is ook een bijzondere verschijning natuurlijk en hij ziet er best humoristisch uit.