Review Boek Dekens enzo

Review Boek: Dekens enzo

Review Boek Dekens enzo

Nu de koudere dagen er weer aan staan te komen zijn warme dekens weer van harte welkom. In het boek ‘Dekens enzo’ van Joke ter Veldhuis (ook wel bekend van Lossen & Vasten) vind je 10 haakpatronen van dekens. De ‘enzo’ in de titel van het boek staat voor de overige haakpatronen, namelijk een vloerkleed, tochtkussen, krukhoes, kussen en pittenzak.

Aan het begin van het boek vind je de uitleg van de gebruikte steken met bijbehorende afbeeldingen. Het is even zoeken welke afbeeldingen er bij de desbetreffende steek horen, maar de afbeeldingen zelf zijn wel heel duidelijk. Er zitten voor mij ook 2 nieuwe steken bij, leuk!

Ik zie patronen voor ervaren ha(a)k(st)ers, maar ook voor beginners. Dat maakt het dus voor beide partijen een interessant boek. Op zich was het wel handig geweest voor de beginners om de moeilijkheidsgraad aan te geven, maar ik denk dat het wel redelijk in te schatten zal zijn.

In dit boek zijn alle steken volledig uitgeschreven (zoals bijvoorbeeld dubbel stokje ipv dstk), dus dat leest wel lekker weg. Het ziet er niet uit als een ingewikkelde wiskundige formule zoals bij de meeste haakpatronen. Alles wordt echt supergoed en gedetailleerd uitgelegd. Het boek kost € 14,95.

Impressie van de sfeer van het boek