Review boek Crochetlife

Review Boek: Crochetlife

Review boek Crochetlife

De haakpatroontjes van Martine de Regt deel ik altijd maar wat graag op Haakinformatie. Het zijn veelal kleine, maar hele leuke patroontjes om even snel te haken. De patronen zijn ook erg geschikt voor beginnende ha(a)k(st)ers en bevatten duidelijke foto’s over het haakproces of hoe je de onderdelen in elkaar moet zetten.

De voorzijde van het boek is wat eenvoudig, daarom heb ik er even wat plaatjes bij gezet van wat projectjes die in het boek staan. Zo krijg je een beetje een indruk van het boek. Een deel van de projecten zijn ook (gratis) terug te vinden op de website van Martine de Regt Crochetlife en een deel (betaald) in haar Etsy winkel. Martine heeft een deel van haar leukste patroontjes gebundeld in dit boek.

Bij elk patroon staan de benodigde materialen vermeld en de gebruikte steken. Het boek heeft een softcover net als de andere boeken van Yarnsea. Je vindt 12 haakpatronen in het boek en het is te koop bij Yarnsea voor € 17,49. Hieronder zal ik de patronen verder toelichten.

Patronen in het boek Crochetlife

Je kunt hieronder op de titel van elk patroon klikken voor meer informatie en foto’s.

 • Appel Rammelaar – Een houten bijtring met een appel in vrolijke kleurtjes gehaakt. Hij is gehaakt met een mix garen van acryl en katoen, wat hem een zachte uitstraling geeft.
 • De Candy Shawl – Deze opengewerkte sjaal is gehaakt met een cake in gemêleerde zoete kleurtjes. Leuke sjaal voor een meisje.
 • Frida Kahlo – Een Frida amigurumi popje.
 • Green Leaves Mandala – Een mooie groene mandala in een ring van 30cm gehaakt. Aan de onderkant hangt een leuke franje. Er staat ook een voorbeeld met lichtgroen bij… die is echt super!
 • Regenboog sleutelhanger – Een gehaakt sleutelkoord in de kleuren van de regenboog met onderaan het koord een regenboog.
 • Maanhanger Leuk voor aan een babymobiel of aan de kinderwagen. Een gehaakt half maantje met 3 gekleurde pompons aan de onderkant. Die pompons moet je wel heel goed vastzetten zodat een kindje ze niet in zijn of haar mond stopt.
 • Neon Mandala – Dit patroon doet mij in de verte een beetje denken aan een spinnenweb. Hij is gehaakt in felgekleurd neon garen op haaknaald 6,5. Een leuke mandala voor de herfst.
 • Paddestoel – Een heel lief paddestoeltje, te gebruiken als decoratie of als baby rammelaartje als je er een rammelschijfje in verwerkt.
 • Paddestoel Rammelaar – Een platte paddestoel met witte stippen aan het bijtring. In de paddestoel is een rammelschijfje verwerkt. Ik denk dat deze paddestoel ook heel geschikt is om een piepertje in te doen.
 • Regenboog Rammelaar – Zo een lieve rammelaar in leuke en felle kleurtjes. De regenboog is opgevuld en heeft een schulprandje. De rammelaar is bevestigd aan een bijtring.
 • Regenboog Hanger – Een opgevulde regenboog in pastelkleurtjes met aan de onderkant aan de regenboog franjes.
 • Scrunchie – Weer terug van weggeweest, de scrunchie voor in je haar. Je kunt de kleur van je scrunchie dat natuurlijk leuk laten matchen met je outfit van die dag.