Review-Boek-Combigurumi beoordeling

CombiGurumi is een boek geschreven door twee op haakgebied bekende ontwerpers, namelijk Sascha Blase- van Wagtendonk (A La Sascha) en DenDennis. De ontwerpen van de accessoires in het boek zijn van A La Sascha en de ontwerpen van de amigurumi’s zijn van DenDennis. Leuke combi en in dit boek duidelijk een bundeling van kracht, zo krijg je echt leuke thema’s die bij elkaar passen. Bijvoorbeeld dezelfde sokken als je knuffelbeest aan hebben of dezelfde kroon hebben als je prinsessenpop.

Het boek begint met een duidelijke uitleg van de steken die gebruikt worden in de patronen. Top is dat er in het boek vermeld staat dat als je er niet uitkomt, je rechtstreeks contact op kan nemen met de schrijvers via Facebook. Het boek bevat 80 pagina’s en bevat rond de 17 patronen. Je kunt het boek online kopen vanaf ongeveer € 12,99.

Pluspunten:

. Duidelijke toelichting van de steken aan het begin van het boek voor beginners.

. Mooie afbeeldingen en duidelijk te lezen patronen

. De combinatie van accessoires en amigurumi’s maken het een heel leuk cadeau voor een kindje

. Moeilijkheidsgraden staan aangegeven in het boek

. Patronen voor verschillende maten

Minpunten

. Jammer dat ontbreekt in het boek hoeveel je van een bepaald garen nodig hebt. Er staat wel keurig vermeld welk garen er gebruikt is, maar niet hoeveel. Als ik aan een project begin wil ik wel altijd weten of ik niet teveel of te weinig garen koop.

. Nu ben ik nog niet begonnen met haken, maar er schijnen wel wat foutjes in het boek te zitten. Dus blijft opletten tijdens het haken.

prinses en kroontje

Omschrijving van de patronen:

. Lama & Sokken – Een amigurumi lama met een pluizige vacht en regenboog sokken. Dezelfde sokken kan je ook voor het kind haken in verschillende maten. Persoonlijk moest ik drie keer kijken voordat ik zag dat het een lama was, hihi. Maar hij ziet er wel humoristisch uit.

. Schildpad & Rugtas – Deze is echt geweldig leuk. Een rugtas in de vorm van een schildpad schild, bestaande uit hexagons. En daarbij een hele lieve amigurumi schildpad die ook een rugtas als schild heeft. Handig… een duidelijke uitleg hoe je het schild in elkaar kan zetten (kan toch lastig zijn met al die stukjes 😉 )

. Muis & Wanten – Deze muizen handschoentjes vind ik echt lief. Die wil ik wel voor mijn kleine nichtjes haken. Handig dat er voor elke leeftijd een patroon is. Ik hou niet van rekenen 🙂 . Bij deze handschoentjes hoort ook een echte muis met een streepjestruitje aan.

. Prinses & Kroontje – Ja… ik denk dat dit patroon heel goed in de smaak gaat vallen bij jonge meisjes. De prinses heeft een mooie jurk aan en een kroon op. Deze zelfde kroon kan je ook haken voor het meisje zelf in een grotere maat. Niets leuker dan dat je pop op jou lijkt (of andersom) toch!

. Dino-auto’s en sjaal – Dit is echt een stoer jongenspatroon. Een sjaal in de vorm van een racebaan met daarbij dino’s op wielen die over de racebaansjaal kunnen racen. Er zit ook nog een vakje in de sjaal waarin je de dino’s mee kunt nemen.

muis en wanten

. Hondje, Sloffen & Tutteldoek – Een leuk amigurumi hondje met spitse oren. Daar kan je een bijbehorend knuffeldoekje en sloffen haken. De sloffen zijn echt schattig met die hondenkop erop.

. Teckel & Applicaties – Nog een hondje, maar nu een zittende teckel. Hij ziet er grappig, maar ook heel lief uit. Bij de teckel kan je twee applicaties voor op kleding o.i.d. haken en een boekenlegger.

. Stinkdier & Stinkdiermuts – Het stinkdiertje vind ik echt superleuk met zijn punkerkapsel… maar ik zou wel twee keer nadenken voor dat ik een kind met een stinkdiermuts rond laat lopen 😉